2020. július 12., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa

Főoldal>Közélet>Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa
 
Írta: Szerk.
2018. július 18. 14:03
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa – mondta az M1 csatornának Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy „amit már végre megteremtettünk magunknak, azt ne veszítsük el”.

Orbán Viktor kijelentette, hogy egyet ért Donald Trump amerikai elnök azon felvetésével, hogy az európai országok a mostaninál magasabb összeggel támogassák hadseregeket és a biztonságot, mivel – mint fogalmazott – a világban ma a legfontosabb tényező a biztonság, annak elvesztése pedig a legnagyobb veszélyt jelenti.

 

Magyarország miniszterelnöke szerint az idei NATO-csúcstalálkozó – a tavalyihoz képest – „az összecsiszolódás jeleit mutatja”, ugyanis egy évvel ezelőtt – amikor először vett részt az eseményen Donald Trump – nagyobb konfliktusok voltak a találkozón. Most azonban csökkentek a különbségek és nőtt az egyetértés, ezt mutatják a meghozott döntések is – tette hozzá Orbán Viktor.

 

Annak érdekében, hogy Európa meg tudja védeni magát a terrorizmus dél felől áramló veszélyétől elengedhetetlenül szükséges, hogy Törökország stabil legyen. Ezért – mint mondta – Magyarország üdvözli, hogy Törökország véghez tudott vinni egy az ország stabilitását tovább erősítő alkotmányos reformot.

 

Magyarország kilép az ENSZ migrációs csomagjának tárgyalásából

 

"Számunkra Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első számú kérdés", és ez a dokumentum teljes mértékben ellentétes az ország biztonsági érdekeivel - mondta Szijjártó Péter.

 

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ globális migrációs csomagja ellentétes a józan ésszel, de a biztonság helyreállításának igényével is, mivel – mint mondta – a dokumentum szélsőséges és a migrációt ösztönző.

 

Erősödő migránsellenes hangulat Európában

 

Kampány indul Belgiumban annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb migráns menjen az országba, sőt, a belgák szeretnék elérni, hogy inkább el se induljanak a szülőföldjükről. A bevándorlási hivatal a közösségi médián (Facebook, Twitter stb.) keresztül igyekszik felhívni a figyelmet a migráció veszélyeire, az embercsempészek által terjesztett hazugságokra, egyebek mellett arra is, hogy mennyire kockázatos az „utazás”, és hogy milyen „paradicsomi állapotok” várják az illegális bevándorlókat. Az akció hat hónapon keresztül tart majd, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődik.

 

Közben Matteo Salvini olasz belügyminiszter kijelentette: a migráció megállítása emberéleteket ment. Tette mindezt azután, hogy egy spanyol NGO (nem kormányzati szervezet) azzal támadta Olaszországot, hogy a földközi-tengeri mentés megakadályozása emberéleteket követel.

 

- Nem folytatunk gyilkos migrációs politikát – utasította vissza a rágalmakat Salvini egy közösségi bejegyzésében, amelyben azt is kifejtette, hogy éppen az NGO-vádak mutatják, hogy Olaszország helyes migrációs politikát követ: "az indulások és érkezések megállításával csökken a halottak száma és az illegális bevándorlásból hasznot húzók bevétele is".

 

Salvini hangsúlyozta: Olaszország továbbra is kitart szigorú migrációs politikája mellett és lezárva tartja az olasz kikötőket, amely egyáltalán nem a szolidaritás hiányát mutatja. Salvini szigorú politikája egyébként megtöbbszörözte pártja, a Liga támogatottságát.

 

(Fotó: Origo)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.