2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megépülhet Kispest első sportcsarnoka

Főoldal>Kupa>Megépülhet Kispest első sportcsarnoka
 
Írta: Szerk.
2019. február 18. 10:44
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest évtizedek óta várja az első sportcsarnokának megépítését, amire Gajda Péter (MSZP) is ígéretet tett a 2006-os polgármesteri programjában. Közben kerületünk e téren is súlyosan lemaradt, hiszen például a szomszédos Kőbányán is már a második sportlétesítmény épül, méghozzá önkormányzati támogatással. A csarnoképítésre 1,4 milliárd forint TAO támogatást nyert Kispesti Női Kézilabda Klub azonban a támogatók, szurkolók segítségét kéri a 410 millió forintos önrész előteremtéséhez.

Sporttörténelmi fejlemény kapujába ért kerületünk, hiszen a Kispesti Női Kézilabda Klub (KNKK) sikerrel pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pénzügyminisztérium és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatására, így megépülhet végre Kispest első sportcsarnoka.

 

A kézicsarnok-beruházás összköltsége megközelíti a 2 milliárd forintot, amelyből csaknem 1,4 milliárd forint a közvetlen TAO támogatás, viszont a fennmaradó mintegy 410 millió forintot, mint önrészt a KNKK-nak kell előteremtenie.

 

Azonban, mint Kispesten sok örömbe, a balliberális önkormányzat ezúttal is csempészett egy kis keserűséget, hiszen a baloldali képviselők épp a legutóbbi testületi ülésen szavazták le a Fidesz-KDNP frakció javaslatát, ami a jelenlegi 5 millióról 20 millióra emelte volna a sportklub működési támogatását.

 

A KNKK arra kéri támogatóit, szurkolóit és mindazokat, akik örömmel fogadnának egy korszerű sportlétesítményt Kispesten, hogy felajánlásukkal segítsék a beruházás megvalósulását.

 

A Kispest NKK támogatások gyűjtésére nyitott bankszámla száma:

 

Budapest Bank

 

10102093-53527600-01005000

 

– Óriási előrelépést jelent a klubunknak, ha elkészül a kézilabda csarnok, mind az utánpótlás-nevelésben, de az NB I-es csapat számára is – mondta lapunknak Béki-Nagy Bertalan, a Kispesti Női Kézilabda Klub elnöke. – Kispest az a része Budapestnek, ahol nem áll rendelkezésre a normális méretű kézilabda-, vagy más sportcsarnok, amely akár közösségi célokra is használható lenne, most mindez megváltozhat – tette hozzá.

 

Gajda Péter (MSZP) már a 2006-os polgármesteri programjában ígéretet tett, hogy "még idén elindítjuk a sportcsarnok építési projectet, úgy, hogy külső források bevonásával épüljön meg Kispest új sportlétesítménye". Eddig azonban csak tervek és ígéretek voltak, amelyek során 2007-ben eladták magánkézbe a KÖKI Terminállal szembeni üres telket, hogy oda épül fel majd Kispest sportcsarnoka, de sportcsarnok nem épült, még egy kapavágás sem történt, a terület ott áll üresen...

 

– Fontos, hogy most a közösségi összefogás erejével egy évtizedes adósságot törleszthetünk Kispestnek, és megépülhet kerületünk első sportcsarnoka. Ezért arra bíztatok mindenkit, aki teheti, támogassa a Kispesti Női Kézilabda Klubot – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. – Más kerületekben szerte a fővárosban több sportlétesítmény is épült az elmúlt években, például a szomszédos Kőbányán már a második kosárlabda csarnokot építik a Kőbányai Darazsak és az önkormányzat együttműködésével – tette hozzá.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.