2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megépülhet Kispest első sportcsarnoka

Főoldal>Kupa>Megépülhet Kispest első sportcsarnoka
 
Írta: Szerk.
2019. február 18. 10:44
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest évtizedek óta várja az első sportcsarnokának megépítését, amire Gajda Péter (MSZP) is ígéretet tett a 2006-os polgármesteri programjában. Közben kerületünk e téren is súlyosan lemaradt, hiszen például a szomszédos Kőbányán is már a második sportlétesítmény épül, méghozzá önkormányzati támogatással. A csarnoképítésre 1,4 milliárd forint TAO támogatást nyert Kispesti Női Kézilabda Klub azonban a támogatók, szurkolók segítségét kéri a 410 millió forintos önrész előteremtéséhez.

Sporttörténelmi fejlemény kapujába ért kerületünk, hiszen a Kispesti Női Kézilabda Klub (KNKK) sikerrel pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pénzügyminisztérium és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatására, így megépülhet végre Kispest első sportcsarnoka.

 

A kézicsarnok-beruházás összköltsége megközelíti a 2 milliárd forintot, amelyből csaknem 1,4 milliárd forint a közvetlen TAO támogatás, viszont a fennmaradó mintegy 410 millió forintot, mint önrészt a KNKK-nak kell előteremtenie.

 

Azonban, mint Kispesten sok örömbe, a balliberális önkormányzat ezúttal is csempészett egy kis keserűséget, hiszen a baloldali képviselők épp a legutóbbi testületi ülésen szavazták le a Fidesz-KDNP frakció javaslatát, ami a jelenlegi 5 millióról 20 millióra emelte volna a sportklub működési támogatását.

 

A KNKK arra kéri támogatóit, szurkolóit és mindazokat, akik örömmel fogadnának egy korszerű sportlétesítményt Kispesten, hogy felajánlásukkal segítsék a beruházás megvalósulását.

 

A Kispest NKK támogatások gyűjtésére nyitott bankszámla száma:

 

Budapest Bank

 

10102093-53527600-01005000

 

– Óriási előrelépést jelent a klubunknak, ha elkészül a kézilabda csarnok, mind az utánpótlás-nevelésben, de az NB I-es csapat számára is – mondta lapunknak Béki-Nagy Bertalan, a Kispesti Női Kézilabda Klub elnöke. – Kispest az a része Budapestnek, ahol nem áll rendelkezésre a normális méretű kézilabda-, vagy más sportcsarnok, amely akár közösségi célokra is használható lenne, most mindez megváltozhat – tette hozzá.

 

Gajda Péter (MSZP) már a 2006-os polgármesteri programjában ígéretet tett, hogy "még idén elindítjuk a sportcsarnok építési projectet, úgy, hogy külső források bevonásával épüljön meg Kispest új sportlétesítménye". Eddig azonban csak tervek és ígéretek voltak, amelyek során 2007-ben eladták magánkézbe a KÖKI Terminállal szembeni üres telket, hogy oda épül fel majd Kispest sportcsarnoka, de sportcsarnok nem épült, még egy kapavágás sem történt, a terület ott áll üresen...

 

– Fontos, hogy most a közösségi összefogás erejével egy évtizedes adósságot törleszthetünk Kispestnek, és megépülhet kerületünk első sportcsarnoka. Ezért arra bíztatok mindenkit, aki teheti, támogassa a Kispesti Női Kézilabda Klubot – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. – Más kerületekben szerte a fővárosban több sportlétesítmény is épült az elmúlt években, például a szomszédos Kőbányán már a második kosárlabda csarnokot építik a Kőbányai Darazsak és az önkormányzat együttműködésével – tette hozzá.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.