2019. szeptember 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mégis megújulhat az Almavirág tér

Főoldal>Közérdekű>Mégis megújulhat az Almavirág tér
 
Írta: Szerk.
2015. június 17. 11:44
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tegnap tárgyalta a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság az Almavirág tér felújításáról szóló előterjesztést. A projekt pozitív elbírálást kapott, így a munkálatok hamarosan megindulhatnak.

Négy éve kezdődtek meg az első lakossági megbeszélések a Wekerlén található Almavirág tér felújításával kapcsolatban, majd egy évvel később a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) Építész Klubja tartott lakossági tervezési napot, ahol a koncepciós terv el is készült a tér rekonstrukciójáról.

 

A Fidesz-KDNP-s képviselők hiába küzdöttek, hogy a tér felújítási költségei kerüljenek be a 2015-ös költségvetésbe a baloldali többségű képviselő-testület leszavazta az előterjesztésüket. Most viszont mégis belevágna a városvezetés a felújításba, a májusi testületi-ülésen módosították a költségvetést és 15 millió forintot biztosítottak a tér rekonstrukciójára. A terveztetést korábban a WTE finanszírozta a Nemzeti Kulturális Alaptól  (NKA) nyert pályázati pénzből.

 

–Somló Judit a WTE elnöke már sokszor fordult hozzánk, wekerlei képviselőkhöz az Almavirág tér felújításával kapcsolatban, amit mi már évekkel ezelőtt  támogattunk –mondta el lapunknak Ékes Gábor (Fidesz-KDNP) a körzet képviselője.  –Nem értjük, hogy miért nem lehetett foganatosítani az idei költségvetésben a tér felújítására szánt összeget, de úgy látszik a baloldali városvezetés is rájött, hogyha ilyen nagy a lakossági igény a beruházásra, akkor a városvezetésnek kötelessége a civil szervezet mellé állni és finanszírozni egy, a kerület arculatát javító projektet –tette hozzá Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő.

 

Az építkezés első ütemében az útbontási és útépítési munkák, külső járdák és parkolók kialakítására, valamint a vízelvezetésre fog sor kerülni szeptember 30-ig. A második ütemben pedig a WTE az NKA második fordulós pályázatán nyert 4 millió forintos támogatásból az építést követő zöldfelület kialakítást valósítja meg az év végéig.

 

 –Fejlesztéspolitikai tanácsnokként minden beruházásnak nagyon örülünk, ami a kerület látképét gazdagítja, és az Almavirág téri felújítás egy jó példa arra, hogy nem szabad elállnunk a fontos beruházásoktól még akkor sem, ha azok esetleg nem várt kiadásokat jelentenek a kerületnek. A Jézus Szíve Templom támogatásáért is sokat küzdöttük és végül elértük, hogy nem állt el az önkormányzat a környezetrendezéstől –mondta Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.