2020. július 12., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megköthetik a támogatási szerződést a Kossuth tér felújítására

Főoldal>Közélet>Megköthetik a támogatási szerződést a Kossuth tér felújítására
 
Írta: Szerk.
2014. november 19. 16:05
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkötheti a Kossuth téri parkoló és közösségi tér környezetének rendezésére vonatkozó támogatási szerződést Kispest a Fővárosi Önkormányzattal, ha így döntenek a képviselők a holnapi testületi ülésen. A Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat tavalyi Tér_Köz pályázatán Kispest 250 millió forintot nyert a fejlesztésre, 20 milliót pedig a Jézus Szíve templom környezetnének rendezésére, ez utóbbiról azonban a polgármester előterjesztése alapján lemondana az önkormányzat.

A Trefort iskola és a Kossuth téri piac közötti poros terület rendbehozatalára csaknem negyedmilliárdot nyert Kispest a főváros városrehabilitációs pályázatán. Itt nemcsak a parkolót rendeznék, hanem az iskola és a lakóházak közelében rendezett közösségi teret és sportolási lehetőséget is kialakítanak. A másik nyertes kispesti pályázat a Jézus Szíve plébánia előtti leromlott állapotú terület rendezése, akadálymentesítés és a templomkertben közösségi terület létesítése volna, amelyet csaknem 20 millió forinttal támogatna a főváros. Azonban, ha a baloldali többségű testület a holnapi ülésen támogatja polgármester előterjesztését, ezt a pénzt elbukja Kispest. Gajda Péter ugyanis azt javasolja, hogy a kerület mondjon le a húszmilliós támogatásról, ugyanis magasnak találja az önrészt.

 

– Örülök, hogy a főváros támogatásával megújulhat a Kossuth téri piac környezete, kulturált, szép közösségi tér és pihenésre, sportolásra alkalmas helyek lesznek a lakótelep szívében – mondta Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Hangsúlyozta: mindezzel együtt a Kossuth téri piac felújítása is égető probléma, a felújítás kérdése nem tűr halasztást.

 

 

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) frakcióvezető

 

A frakcióvezető szerint hibás lépés volna a Jézus Szíve Plébánia környezetének rendezésére elnyert támogatást visszautasítani. – Úgy vélem, az önkormányzatnak meg kell találnia azt a hiányzó részt, amelyre polgármester úr előterjesztésében utal – mondta Dódity Gabriella, majd azt is hozzátette: meg kell nézni azt is, hogy a plusz tízmilliós összegre milyen műszaki tartalom miatt van szükség, és nem lehet-e azon módosítani.

 

A Tér_Köz pályázaton a kerületek több mint ötmilliárd forint fejlesztési forrást nyertek, ebből Budapest-szerte több tucat helyszínt rendezhetnek, amelyre az elmúlt 25 évben nem volt példa.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.