2020. július 08., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megnyílt Budapest legnagyobb P+R parkolója a KÖKI-nél

Főoldal>Közélet>Megnyílt Budapest legnagyobb P+R parkolója a KÖKI-nél
 
Írta: Pászti András
2014. április 02. 12:39
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Mától birtokba vehetik az autósok a háromszintes, 330 férőhelyes őrzött P+R parkolóházat KÖKI Terminál bevásárlóközpontnál. Budapest legnagyobb P+R parkolóját dr. György István főpolgármester-helyettes nyitotta meg, ahol az eddig is üzemelő nyitott P+R parkolóval együtt mostantól több mint 530 férőhely áll az autósok rendelkezésére, napi egyetlen vonaljegy áráért.

Mától birtokba vehetik az autósok a háromszintes, 330 férőhelyes őrzött P+R parkolóházat KÖKI Terminál bevásárlóközpontnál. Budapest legnagyobb P+R parkolóját dr. György István főpolgármester-helyettes nyitotta meg, ahol az eddig is üzemelő nyitott P+R parkolóval együtt mostantól több mint 530 férőhely áll az autósok rendelkezésére, napi egyetlen vonaljegy áráért.

A dél-pesti térségből érkező autósoknak az M3-as metró végállomásához kapcsolódva kínál várakozási lehetőséget az új parkolóház, ahonnan a metróval negyedóra alatt elérhető a belváros. Dr. György István főpolgármester-helyettes megnyitóbeszédében kiemelte: a KÖKI P+R parkoló hiánypótló Kőbánya és Kispest számára, hiszen jelenleg a kispestiek és XVIII. kerületiek jelentős része a metróállomások környékén, így például a lakótelepi parkolókban hagyja az autóját, elfoglalva az ott élők parkolóhelyét. A P+R fejlesztéssel újabb 330 darab parkolóhely áll a kispest felől a belváros felé igyekvők rendelkezésére a KÖKI-nél, ahol a Budapesti Közlekedési Központ által jelenleg is  üzemeltetett, 206 férőhelyes kültéri P+R parkolóval együtt 536 autónak jut majd hely. A metróvégállomásnál így összességében Budapest legnagyobb P+R kapacitása áll majd rendelkezésre. A BKK által üzemeltetett parkolóház mostantól éjjel-nappal várja az autósokat; a parkolásért mindössze egy BKK-vonaljegy árát kell fizetni egész napra: 6 és 22 óra között 350 forint a parkolás alkalmanként, akár egész napra, míg ezen időszakon kívül, éjjelente 210 forint/óra.

 

 

A képre kattintva galéria nyílik

További P+R parkolók nyílnak

 

–  A szakemberek véleménye szerint Budapesten körülbelül 10000 P+R pakolóhelyre lenne szükség, jelenleg körülbelül 3000 P+R férőhely működik a fővárosban, 80-90, helyenként 100 százalékos kihasználtsággal – mondta dr. György István az átadáson. A napokban átadott Etele téri és KÖKI parkolók mellett rövidesen 300 férőhellyel bővülhet az Örs vezér téri P+R, de új parkolóhelyek előkészítésén dolgozik a Fővárosi Önkormányzat és a BKK a Pillangó utcai metrómegállónál is, valamint Cinkotán, Csepelen, Kaszásdűlőn a hév mellett, az illetve Hűvösvölgyben a villamos-végállomás közelében. Ezzel összesen mintegy 1500 új parkolóhelyet létesítünk, mely az eddigi férőhelykínálat csaknem 50 százalékos bővítését jelenti. A felsorolt parkolók terveztetési munkái nagyrészt lezárultak, engedélyeztetésük jelenleg még tart. Amennyiben az építési engedélyezési eljárások 2014 első felében lezárulnak, a parkolókat 2014-ben, illetve részben 2015 tavaszán kezdhetjük építeni – jelentette be dr. György István. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.