2019. december 13., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megszorongatta Gajdát a baloldal?

Főoldal>Közélet>Megszorongatta Gajdát a baloldal?
 
Írta: Szerk.
2019. augusztus 09. 08:50
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az EP-választást követően teljesen átrendeződtek az erőviszonyok a baloldalon az országos tendenciáknak megfelelően Kispesten is. Ahogy azt várni lehetett, az MSZP-t bedaráló Gyurcsány-párt és a Momentum új alkukat erőltetett, amelynek értelmében Gajda Péter – hogy eleget tegyen a balliberális hatalmi érdekeknek –, saját régi embereit is beáldozta a közelgő önkormányzati választás előtt, teljesen ismeretlen jelöltekre cserélve őket. A Fidesz szerint a baloldal hatalmi osztozkodásra és saját túlélésükre használja fel az önkormányzati választásokat, és nem a városrészek sorsa, csupán saját túlélésük érdekli őket.

Miután a Fidesz győzelmét, és Gajda Péter (MSZP) pártjának nagy bukását hozta a májusi európai parlamenti (EP) választás, Kispesten is átrendeződtek az erőviszonyok a balliberális oldalon. Kispest polgármesterének a hatalom megtartása érdekében politikai alkut kellett kötnie, így plusz képviselői helyeket kapott az MSZP-re katasztrofális vereséget mérő Gyurcsány-párt (DK) és a Momentum is. A hatalomért kényszerből a korábbi héthez képest idén már csak öt szocialista képviselőjelölt indul ősszel a szivárványkoalícióban, információink szerint ugyanis két helyet kellett adni a Momentumnak, további egy helyet pedig a DK-nak.

 

Régi harcostársakért sem kár

A hatalom megtartása érdekében kirakták a jelöltek közül Gajda Péter egyik legrégebbi szocialista harcostársát, az 1998 óta képviselő Szujkó Szilviát, aki már 2014-ben is áldozatul esett a baloldali pártok alkuinak. Akkor ugyanis bravúros módon beelőzte őt az alpolgármesteri székért az azóta megszűnt Együtt pártban politizáló, az ’56-os megemlékezést fütyüléssel meggyalázó, a semmiből előtűnő Rátkay Andrea, akinek 2019-ben immár a Gyurcsány-párt biztosít politikai túlélési lehetőséget, most épp ugyanis DK-s jelölt lett. De kiesett a pikszisből a pozícióhalmozó szocialista képviselő, a VAMÜSZ-t is vezető Kránitz Krisztián is, ő sem indul újra ugyanis ősszel – egyes, belső körökből származó információink szerint – személyére már amúgy is sokan kiakadtak a baloldalon is. Ezzel párhuzamosan pedig teljesen ismeretlen jelöltek is felbukkannak a baloldalon. Hagyományos Kispesten egy DK-s ejtőernyőst indítanak, aki csupán egyszer, még 2002-ben volt az SZDSZ színeiben jelölt, de még soha nem volt képviselő. Míg a meglehetősen lokálpatriótának számító Wekerletelepet a Momentum kapta meg, amelynek egyik jelöltje információink szerint két hónappal ezelőtt költözött a kispesti lakótelepre.

 

2014-ben kezdődött

Noha Gajda Péter szereti azt hangoztatni, hogy ő pártokon felül, Kispestért dolgozik, a legutóbbi, 2014-es önkormányzati választáson is láttuk, hogy ez nem egyezik a valósággal. Akkor tákolta ugyanis össze – mindenféle politikai pártalkukkal – a Kispestet előre nem vivő balliberális szivárványkoalíciót, amelyet a mostanra a szakadék szélére tántorgó MSZP, a baloldal vezérévé avanzsáló DK, a mérhetetlen támogatottsággal bíró Párbeszéd, és az azóta kimúlt Együtt alkotott. Most pedig újabb alkuk árán próbálja a hatalmat megtartani. De a kedélyek vélhetően még így sem csendesedtek el, hiszen akár újabb komoly vita várható az alpolgármesteri székek kiosztásakor is: információink szerint Gajda Péter egyik kedvence, a párbeszédes Varga Attila is bejelentkezett az alpolgármesteri székért, csak hogy ott már most is vannak eleve hárman baloldaliak.

 

Hatalmi osztozkodás

A magyar települések jövőjét is veszélyezteti az ellenzék alkalmatlansága. A közösnek hazudott alkalmatlan ellenzéki jelöltek mögött színlelt, álságos, hazug politikai paktumok állnak, amelyeknek legnagyobb áldozatai a magyar falvak és városok lennének. Az ellenzéki pártok csak hatalmi osztozkodásra használják fel az önkormányzati választást is: településeket, kerületeket, pozíciókat osztogatnak maguk között, nem a magyar falvak és városok sorsa érdekli őket valójában, csak a saját túlélésük – írta a Fidesz az önkormányzati választásokkal kapcsolatos közleményében. A kispesti események láttán azt gondoljuk, nincs is mit hozzátenni.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.