2022. október 02., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Megváltozott munkaképességűeket segítenek

Főoldal>Közülünk>Megváltozott munkaképességűeket segítenek
 
Írta: Szerk.
2016. március 22. 16:27
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A családból és a társadalomból kiszorult emberek visszailleszkedése mindig nagyon nehéz. A Forrásház Gondozási Központ fő tevékenységi köre a mentális problémával küszködő emberek gondjainak orvoslása. A kispesti intézmény szakemberei nemcsak a lelki egészségre helyezik a hangsúlyt, segítséget nyújtanak visszatalálni a munka világába azoknak a helyi lakosoknak, akiknek a betegségük során megváltozott a munkaképességük.

A Forrásház Gondozási Központ több száz mentális betegséggel küszködő kispesti embernek nyújtott segítő kezet bő hároméves fennállása során. Mindazok a betegek jelentkezhetnek az egészségügyi intézménybe, akiknek a pszichiáter javasolja, hiszen orvosi javaslat és diagnózis szükséges ahhoz, hogy valaki „hivatalosan” is a Forrásház páciense lehessen.

 

Az egészségügyi bizottság tagja, Mihály András lapunknak elmondta, örömteli, hogy 2012-ben megnyílhatott ez az egyedülálló intézmény. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a Forrásház az egyik olyan óvoda épületének átalakításával jött létre, amelyet 2007-ben a szocialista vezetésű önkormányzatunk a lakosság tiltakozása ellenére bezárt; ennek már kevésbé örülnek.

 

– 2011-ben fideszes kezdeményezésre úgy módosították a terveket, hogy a Forrásház megépítéséhez uniós forrásokat le lehessen hívni.

 

Nagyon örülünk, hogy Budapesten elsőként olyan intézmény létrehozásában működhettünk közre, mely az addiktológiai és a mentális problémákkal küszködő embertársainknak a megfelelő ellátást biztosítja – magyarázta Mihály András, aki jelenleg is figyelemmel kíséri az intézményben folytatott munkát.

 

Mentális probléma egy lényegtelennek tűnő, apró negatív eseményből is kialakulhat, ilyenkor jó, ha van egy segítő kéz a bajban, szerencsére a kispestieknek van mire támaszkodni.

 

– Mindazok a kispesti lakosok jöhetnek hozzánk, akiknek a pszichiáter javasolja. Életviteli, beilleszkedési nehézségek, önértékelési problémák, a megértés hiánya, illetve a szabadidő hasznos eltöltése mind előfordul. Van, amikor a problémával küzdő maga jelentkezik, van úgy, hogy a családdal együtt – mondta el a Kispest.infonak Sárkány-Balogh Csilla, a Forrásház Gondozási Központ szakmai vezetője, aki hozzáfűzte: személyenként változik a gyógyulási idő.

 

– Minden ember egyedi, és ha látszólag a probléma hasonló is, mindenkinek saját maga kell, hogy megtalálja a gyógyuláshoz vezető utat. A genetikai kód, a probléma felismerése, az önmagunkkal való szembenézés, az elhatározás, a küzdőképesség, az akaraterő, a kitartás, a célban való hit, a család, a barátok; - mind összetevői a sikernek vagy a kudarcnak – magyarázta a szakember. A terápia során a Forrásházban a megváltozott munkaképességű embereket segítik visszailleszkedni a munka világába.

 

- A legtöbb álláskereső úgy gondolja, hogy ha találna egy megfelelő munkahelyet, akkor egy csapásra sok gondja megoldódna. Az alkalmassá válás nem az álláskeresési tanácsadáson való részvétellel kezdődik, jó esetben az már a vége. Sikernek azt tartjuk, ha bizonyos nálunk töltött idő után valaki képessé válik egy jobb életminőség elérésére.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.