2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Menő menzák és sporttámogatás

Főoldal>Közérdekű>Menő menzák és sporttámogatás
 
Írta: Szerk.
2017. december 13. 13:52
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Fontos, hogy már gyermekkorban megkezdődjön az egészségtudatos életre nevelés, hiszen az egészséges gyermekekből lesznek jó eséllyel egészséges felnőttek. Ennek érdekében a kormány már számos intézkedést tett, legutóbb, a Menő menzák az iskolákban elnevezésű pályázat keretén belül 314 iskola kérelmét támogatta összesen 6 milliárd forint értékben. Emellett 10 milliárd forintos támogatást szánnak a szabadidősportok ösztönzésére.

Ma Magyarországon több mint 1 millió gyermek étkezik a közétkeztetés keretein belül, és nagyon fontos, hogy mi kerül az asztalukra. A kormány szándéka az, hogy az egészségtudatos életmód elterjesztésével erőssé és egészségessé váljon mindenki. Ennek érdekében már számos intézkedést hoztak: a közétkeztetés ingyenességét bővítették, és az iskolai asztalra kerülő ételek ma már sokkal egészségesebbek. A mindennapos testnevelésnek köszönhetően pedig a gyerekek többet mozognak. Nem is beszélve az iskolai büfékről, ahonnan a chipsadó hatására eltűntek az egészségtelenebb termékek.


Egy szeptemberben lezárult, Menő menzák az iskolákban elnevezésű pályázat keretén belül az Emberi Erőforrások Minisztériuma 314 iskolai alapítvány kérelmét támogatta, összesen 6 milliárd forint értékben. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Novák Katalin azt mondta: a fejlesztésre azért van szükség, hogy a gyermekek ne csak otthon, hanem a bölcsődében, az óvodában, az iskolában is egészségesen étkezhessenek.
Az elnyerhető támogatási összeg pályázatonként 10-20 millió forint volt. Ebből akár felszereléseket, bútort, tankonyhát is vehetnek, vagy épp konyhakertet alakíthatnak ki. Ivókutat beszerezve pedig kiválthatják a cukros üdítőket. Mivel az sem mindegy, hogy milyen körülmények között esznek a gyerekek, a pályázat eszköz- és egyéb fejlesztésekre is lehetőséget teremtett.

 


A magyar lakosság mintegy 50%-a krónikus betegségben szenved, amelyek nagy része rendszeres testmozgással megelőzhető lenne. Az elmúlt időszak adatai azt mutatják, hogy az emberek egyre inkább felismerik a sport jótékony hatását. Éppen ezért 10 milliárd forintos támogatást nyújt a kormány a szabadidősport ösztönzésére is. Mindezt a következő 3 évben, 37 szervezet számára, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül.
Olyan pályázatok nyertek el eddig támogatást, amelyek a szabadidősport életvitelszerű gyakorlására ösztönöznek, hiszen a testmozgás révén megőrizhető az egészség, így jótékony hatást gyakorol a munkaképességre is.


Míg 2009-ben a lakosság csak 5 százaléka sportolt rendszeresen, ma már 15 százalékra nőtt ez a szám. A pályázaton elsősorban helyi szervezetek nyertek el támogatást, mert ezek ismerik a helyben élők szokásait és igényeit. A cél, hogy a következő 3 évben legalább 500 ezer embernek, közöttük 30 ezer fogyatékossággal élőnek adjanak segítséget a támogatás révén, a rendszeres testmozgáshoz.

 

(Forrás: kormany.hu, MTI)

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.