2021. december 07., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Merre van a gyalogút?

Főoldal>Közélet>Merre van a gyalogút?
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. június 12. 13:18
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több kispesti utcában okoz problémát a járdák rossz állapota, s ezek közül jó néhány a 2006-os járdafelújítási kampányhoz köthető. Van olyan kerületi lakos, akinek emiatt jelentősen romlott az életminősége.

Közbeszerzési eljárás keretében még 2004 végén vett fel az önkormányzat közel másfél milliárd forint hitelt a Sikeres Magyarországért Önkormányzati Fejlesztési Hitelprogram révén. A hitel felvétele akkor a járdaépítési programot szolgálta, ami a 2006-os választások egyik fő ígérete volt. Az összegből 30 kilométernyiúj és 4 kilométernyi felújított járda szépült meg, ám a felújítások körül a fizetési kötelezettségek azóta is tartó  terhe mellett más problémák is jelentkeztek. Jó példa erre a Jókai utca, ahol a pénz elapadásával egyenes arányban fogyott el a felújított járda szakasz is. Nagy Mária, az utcában élő kispesti lakos életét a burkolat állapota különösen megnehezíti, a kerekes székes asszony ugyanis önerőből nem képes elhagyni az otthonát emiatt. „Jó pár éve okoz problémát számomra ez a helyzet, 100 százalékos rokkantként csak akkor tudok kimenni az utcára, ha a férjem, vagy a szomszédaim átemelnek a járda egyenetlenségein.”

Azt, hogy a hat évvel ezelőtti felújítás félbeszakadásából adódó állapotokra mikor kaphatnak megoldást a kispestiek, egyelőre még nem lehet tudni.

 

A 2004-ben felvett hitelt 2025-ig kell fizetnie a Kispesti Önkormányzatnak, amely évente 120 millió forinttal terheli a kerület költségvetését.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.