2019. március 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mini Manók játékos délutánján jártunk

Főoldal>Kölyök>Mini Manók játékos délutánján jártunk
 
Írta: Szerk.
2018. május 04. 13:21
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A gyermekek fejlődéséről, a fejlődésüket segítő játékokról és mozgásformákról tanulhattunk a Kispesti Társaskör által szervezett Mini Manók délutánján a Kispesti Kaszinóban. Miközben játékos fejlesztőgyakorlatokat próbálgattak a kicsik, jótékonykodtak is: mindenki hozott egy olyan játékot, amely bekerült a „jótékony dobozba”. Ezeket a Társaskör - Dódity Gabriella elnök felhívására - óvodáknak és bölcsődéknek ad majd át.

Mindenki, aki ellátogatott az eseményre részt vehetett egy zenés, vidám átmozgató babatornán Várszegi Krisztina vezetésével, Szabó Csilla mozgásterapeuta jó tanácsokkal látta el a szülőket, akik Vancsik Éva segítségével fejlesztő játékokkal is megismerkedhettek.

 

Az eseményre egyébként mindenki két játékkal érkezett, mivel a Kispesti Társaskör jótékonysági gyűjtést hirdetett: az egyik játékot elcserélheted, a másik pedig egy jótékony dobozba kerül. A kicsik lelkesen cserélgettek is egymás között, illetve tették régi kedvencüket a dobozba, hogy másoknak is örömet okozhassanak majd vele. Ezeket ugyanis a Kispesti Társaskör elnökének, Dódity Gabriellának felhívására óvodák és bölcsődék között osztják szét.

 

A foglalkozáson megtudtuk, hogy ha a baba a korának megfelelően fejlődik - és a babák javarésze ezt teszi -, nincs szükséges egyéb fejlesztésekre. De felmerül a kérdés, hogy mit is jelent, hogy a korának megfelelően? Nem azt jelenti, hogy úgy fejlődik, mint a szomszéd és az ismerősök gyerekei (akik előrébb vagy éppen hátrébb tartanak). Nem jelenti azt, hogy úgy fejlődik, mint mi hajdanán. Ez egyénenként változik. A mozgásfejlődés ütemére egyébként táblázatok nyújtanak segítséget, hogy mikor mit illene tudnia, vagy épp mikor kell segítséget kérni, orvoshoz fordulni, mert nem fejlődik megfelelően a kicsi. 

Ha valamiben el van maradva a baba, akkor először mindig a gyermekorvoshoz kell fordulni, és ő mondja meg, hogy milyen kivizsgálásra lehet még szükség (pl. neurológia), és hol vannak olyan fejlesztési lehetőségek a környéken, ahova el lehet vinni őt.

 

Tekintse meg Galériánkat! 

 

A mozgásfejlődés egyes lépései egymásból következnek. Ahhoz, hogy a baba át tudjon fordulni, meg kell erősödnie a nyakának, a törzsének, a hátizmainak. Ahhoz, hogy kúszni tudjon, ki kell fejlődnie a karizmainak, ahhoz, hogy mászni tudjon, lábizmok és koordináció kell, a járáshoz pedig szükség van a mászás és a felállás során megszerzett hátizmokra, koordinációra és így tovább.

 

Kiderült az is, hogy jótékony hatású lehet akár a babaúszás, akár egy zenés torna is. Mindezek hatására nem feltétlenül hamarabb tanul meg valamit a gyerek, hanem jobb lesz a mozgáskoordinációja, az egyensúlyérzéke, bátrabban kísérletezik majd, ezáltal fejlődik jobban. Ezt gyakorolhatták ezen a délutánon is a kicsik és szüleik, mert mint kiderült, minden gyerek szereti a zenét, a mozgást,a közös együttlétet. Hiszen az együtt eltöltött időnek értéke van, segíti a kicsik testi és lelki fejlődését.

 

(Fotók: Facebook)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.