2021. január 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Minigolf és új edzések a KAC-pályán

Főoldal>Kupa>Minigolf és új edzések a KAC-pályán
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. szeptember 21. 08:47
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára


Tizenkét elemből álló minigolf pálya nyílik szeptemberben az Önkormányzati Sporttelep területén. A tanév kezdetével a pályán működő sportegyesületek tanfolyamai, edzései is beindulnak számos sportágban, amelyekre a kispesti fiatalokat is szeretettel várják.

 

Az Európa-szerte népszerű szabadidős tevékenységnek számító minigolf immár a Katona József utcában is űzhető. A használt, rendkívül kedvezményes áron beszerzett pálya elemeit a Kispesti Sport Nonprofit Kft. alapos felújítás után bocsájtja a kispestiek rendelkezésére. A pálya a szokásos baráti áronvehető igénybe.

A tanév kezdetével indulnak a pályán a különböző sportedzések, tanfolyamok is. A pályán számos egyesület tart rendszeres edzéseket, így több korosztály számára lesznek foci, atlétika és krikett edzések, illetve olyan küzdősportok is elsajátíthatók, mint a londoni Olimpián több magyar érmet is adó judo, a kick-boksz, a thai-boksz vagy az aikido. Mindezek mellett újabb egzotikus sportág, a rögbi is megjelenik a KAC-pályán.

„A rögbi edzések beindítása és a minigolf pálya megnyitása újabb lépések annak érdekében, hogy az Önkormányzati Sporttelep minden igényt kielégítő sportcentrummá váljon” — fogalmazott Tóth András, a Kispesti Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. „Az ilyen fejlesztések ugyan nem kerülnek sok pénzbe, de általuk mégis sok kispesti lakosnak biztosíthatunk változatos sportolási és tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket.”

 

 

Mi is az a minigolf?

A minigolf a XX. század első évtizedeiben alakult ki az Egyesült Államokban. Őse természetesen a golf, ami a nagyközönség számára nem mindenhol volt elérhető, ezért sokan szerették volna játszani egy olyan változatát, amelynek kisebb a területigénye. Ilyen indíttatásból épültek az első rövid távolságú pályák, ám mivel így a játék meglehetősen egysíkúvá vált, adódott az ötlet, hogy ezekre a pályákra építsenek akadályokat.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.