2019. augusztus 21., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mondjunk nemet a drogokra!

Főoldal>Kölyök>Mondjunk nemet a drogokra!
 
Írta: Szerk.
2015. április 14. 10:23
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egész napos konferenciát tartottak a MONDJ NEMET! drogprevenciós program szakértői. Az előadássorozat elsősorban az illetékes szakemberek ismereteit mélyítette el, hogy később a saját körzeteikben tudják átadni a 10-18 év közötti gyerekek számára a szükséges információkat. Az előadáson részt vett a KOSIE tagja, egykori elnöke Mihály András, aki szerint ezzel a programmal sikeresen mederben lehet tartani a problémát és a megfelelő információkat el tudják juttatni a potenciálisan veszélyeztetett korosztálynak.

1997-ben indult a MONDJ NEMET! drogprevenciós program, a projekt önismereti kreatív műhelyfoglalkozásainak a KMO ad otthont. Április 13-án egy egész napos konferencia keretében a témával foglalkozó szakemberek és az érdeklődök új ismereteket szerezhettek. A tájékoztató füzetükből kiderül, hogy a foglakozásaikban arra törekszenek, hogy a résztvevő fiatalok tudására építve, tapasztalataikat kiegészítve, élményeikre és kérdéseikre alapozva dolgozzanak egy közös témán, és közösséget teremtsenek a művészetterápia segítségével.

 

-          Az ars poétikánk a kezdetektől az volt, hogy minden prevenció, ami megfelelő, pozitív elfoglaltságot és célokat ad, közösséget teremt. Utána elkezdtünk azon gondolkodni, hogy hogyan lehet ezt tovább fejleszteni. Arra jutottunk, hogy pusztán egy drogprevenciós előadással nem tudjuk ezt a célt elérni és így épült fel a négylépcsős, strukturált programunk. Az első pont a felvilágosító előadások az iskolákban, a második egy interaktív drogprvenciós előadás, a harmadik része a programnak egy kreatív műhely, végezetül pedig az utóbbi évek során hozzáadott egy prevenciós társasjáték is - mondta az előadás megnyitóján Forgon Miklós művelődésszervező.

 

 

 

A 90 perces előadásokat 10-18 év közötti diákoknak tartják, külön az általános és a középiskolások számára. A szervezők célja, hogy a meglévő tévhiteket eloszlassák és megmutassák, hogy mire mondjanak nemet a fiatalok vagy, hogy mit vállalnak akkor, ha mégis a drog mellett döntenek.

A példaértékű eseményen futottunk össze Mihály Andrással, a KOSIE (Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság) tagjával, korábbi elnökével, aki kihangsúlyozta: a program egyedülálló az országban.

 

 

-          Nem csak Budapesten, de Magyarországon is az első figyelemfelkeltő program volt a MONDJ NEMET! prevenciós program a KMO szervezésében. Azt gondolom, hogy az eltelt időszakban egyértelműen bebizonyosodott, hogy ez a kezdeményezés nagyon hatásos volt. Korábban a nem ismert drogok terjesztésében tranzitország voltunk, de rá kellett jönnünk, hogy az országban jelen van az ismert és a nem ismert drogfogyasztás. Éppen ezért még intenzívebben foglalkozott a témával a szervezet az önkormányzatunk keretin belül, és támogatást is biztosítottak arra vonatkozólag, hogy kidolgozzanak egy olyan kommunikációs formát, amely nem terheli meg az információ átadásának a szabadságát, és a nem kívánt eseményeket megelőzi – mondta Mihály András.

 

 

Beszélgetésünk további részében kiderült, hogy a résztvevők olyan tájékoztatásban részesülnek, ami alatt megismerik a drogfogyasztás árnyoldalait, a kábítószer ellen való védekezést, a tüneteket és a hatásokat a kisebb és nagyobb társadalmi csoportokra. Mihály véleménye szerint, hogy ha nem is történik meg a drogfogyasztás teljes megszüntetése, de meghatározott mederben tudják azt tartani, és a megfelelő információkat el tudják juttatni a potenciálisan veszélyeztetett korosztálynak a KMO egyedülálló programja segítségével. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.