2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Most kell dönteni a migráció kérdésében – mégpedig helyesen

Főoldal>Közélet>Most kell dönteni a migráció kérdésében – mégpedig helyesen
 
Írta: Szerk.
2019. április 17. 14:19
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Magyarország soha többé nem akarja átélni, hogy több százezer katonakorú, muszlim hátterű férfi átmasírozzon a területén. Ezért folytat a kormány kezdettől fogva következetes bevándorlásellenes politikát, amely a keresztény kultúránk megőrzésén alapul. Erről dönthetünk a május 26-i európai parlamenti (EP-) választáson is, ahol a bevándorláspárti, vagy a kereszténységet megtartó jövőkép között választhatunk.

Már átéltük 2015-ben, milyen, amikor 400 ezer, zömében katonakorú férfi átmasírozik az országon,  ezt még egyszer nem akarjuk átélni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Mathias Corvinus Collegium migrációról szóló konferenciáján. Ezért megépült a biztonságunkat védő kerítés, a kormány megerősítette hazánk határvédelmét, ez pedig szembefordulást jelentett migrációval kapcsolatos európai fősodor véleményével. Így Magyarország – bár nem az Európai Unió legnagyobb területű, népességű és katonai erejű országa – vezető szerepet játszik a migrációról szóló európai vitában – mutatott rá. Hiszen akik szárazföldi úton próbál eljutni Európába, azok szükségszerűen Magyarország határaihoz is megérkeznek.

A migráció egyaránt kulcskérdés Európa-szerte, de a már kialakult helyzet eltérést eredményez az EU keleti és nyugati fele között: nyugaton – különböző történelmi és szociológiai okok miatt – az alapvetően keresztény európai őslakosok mellett már jelen van és megerősödött egy nagyon gyorsan növekvő, erős öntudattal rendelkező alapvetően muszlim közösség, amelynek arányai folyamatosan nőnek, döntően a keresztény őslakosok rovására. Ezekben az országokban a határvédelem mellett e közösségek integrációja is komoly felelősséget a döntéshozókra. Kelet-Közép-Európa – köztük Magyarország – viszont megőrizte a társadalmi összetételét, így még választhat a migráció és a multikulturalizmus, vagy ennek elkerülése között.

Emiatt eltávolodott egymástól a nyugati és a kelet-közép-európai tagállamok megközelítése is, de nekünk – fogalmazott a miniszterelnök – erkölcsi fölényt ad, hogy mi nem akarjuk ráerőltetni a nyugati tagállamokra a mi megközelítésünket, ők viszont megpróbálják ránk erőltetni a multikulturalizmust.

A migráció időhorizontja minimum évtizedekben mérhető: egy ma 56 éves ember még élhet 2050-ben, egy ma 20 éves akár 2080-ban, de egy mostanában születő gyermek akár a XXII. századot is megélheti. Az ő jövőjük attól függ, most milyen döntések születnek az európai egység, a határvédelem, a migráció és a demográfia tekintetében. Most lehet dönteni, most kell cselekedni – hangsúlyozta a miniszterelnök – mert ha nem, a folyamatokat később lehetetlen lesz megállítani.

 

A keresztény kultúra megőrzése a jövőnk záloga

Keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké – mondta március 15-i ünnepi beszédében Orbán Viktor. Az európai ember csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját és nemzete sorsáról – tette hozzá, szabad ember pedig az, aki egy szabad nemzet fia, és nem egy birodalom alattvalója.

– Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy szabaduljanak meg a farkasvakságtól. Vegyék észre, hogy egy liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat – mondta a miniszterelnök, utalva feltehetően a május 26-i európai parlamenti (EP-) választás fontosságára.

 

Fotó: Origo

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.