2020. október 30., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mozgalmas hétvége

Főoldal>Kedvcsináló>Mozgalmas hétvége
 
Írta: Pászti András
2013. március 23. 09:39
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Wekerlei Életfa Ünnep, Könyvtári KultúrCafé és komolyzenei koncert is lesz a hétvégén. Mindezek mellett környezettudatos elektromos hulladékgyűjtés lesz a kerületben.

 

Elektromos hulladékgyűjtés szombaton

Az akció során, 8-15 óráig több kijelölt gyűjtőhelyen adhatják le az elektromos hulladékokat a kerületiek.

Gyűjtőhelyek: Vass Lajos Általános Iskola mögötti, Bem J. u. felőli parkoló, Jókai u. - Zrínyi u. közötti parkoló (Üllői út mentén), Wekerle telep: Deák F. Gimnázium előtti terület

 

A Wekerlei Életfa Ünnepe

Szombaton 18-20 óra között a Wekerletelep utcáin és a Kós Károly téren.

Szép hagyománya van az ünneplésnek. A telep négy terén fáklyások gyülekeznek, majd a csoportok ének- és zeneszóval vonulnak a Kós Károly térre, ahol kivilágítva várja őket a Wekerlei Életfa. Lesz ünnepi beszéd, ének és zene. Megtudjuk azt is, hogy hány gyermekkel gyarapodott az elmúlt esztendőben a wekerlei közösség. A résztvevők hitet tesznek amellett, hogy megvédik lakóhelyük értékeit. Egy égbe lebegő léggömbbel idén is üzenetet küldenek valakinek, de a gyermekek által készített papír-életfa letűzése is szerepel a programban. Az estet hagyományosan moldvai táncház zárja.

 

Könyvtári KultúrCafé: Törökországi képeslapok

A Könyvtári KultúrCafé sorozat következő programján az érdeklődők Vlasits László előadását hallgatják meg Törökországi képeslapok - Virtuális utazás két világ határán címmel. Közreműködik Sudár Balázs történész, a török zene kiváló előadója és kutatója. Időpont: március 23. szombat, 16:00. Helyszín: Üllői út 255.

 

Budapesti Tavaszi Fesztivál Wekerlén

A Wekerlei Kultúrház Hétvégi matiné koncertsorozatának keretében március 24-én, 10 órától kerül sor a Költészet a zenében című előadásra. A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozatának részét képezi. A négykezes zongoramuzsikát a Duo Klavi-Art Együttes adja elő. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.