2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mozgalmas időszak előtt áll a Kispesti Uszoda

Főoldal>Közülünk>Mozgalmas időszak előtt áll a Kispesti Uszoda
 
Írta: Szerk.
2021. május 28. 10:52
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Lassan egy hónapja annak, hogy a széles közönség előtt is megnyitott a Kispesti Uszoda, ahová az élet csak ezt követően tér majd vissza igazán: nemsokára nyitnak ugyanis a kültéri medencék, a megújult büfé, nem beszélve a hamarosan kezdődő nyári táborról s a szintén sokakat megmozgató intenzív úszótanfolyamról. Tóth Andrással, az uszoda igazgatójával beszélgettünk.

A koronavírus-járvány első hullámának idején – tavaly tavasszal – az uszoda kénytelen volt bezárni kapuit a látogatók előtt, az ősszel ismételten kihirdetett veszélyhelyzet időszakában azonban már volt lehetőségük a nyitva tartásra. Medencéiket kezdetben javarészt olyan igazolt sportolók használták, akik számára egyesületük bérelt pályát, idővel azonban egyre több egyéni edzésterv szerint készülő úszó is igénybe vette szolgáltatásaikat.

 

„Még ha a kismedencét, ahol korábban az óvodásoknak és iskolásoknak szervezett úszótanfolyamaink zajlottak le is kellett eresztenünk, a nagymedencénket legalább tudtuk működtetni. Az ilyenkor megszokottnál persze jóval kevesebben használták, így a szokásos bevételünk mindössze 10-15 százalékát tudtuk kitermelni ebben az időszakban” – magyarázta az igazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy a nehézségek ellenére végül nem kellett megválniuk egyik alkalmazottjuktól sem.

 

A magyarországi oltások kiemelkedő sebessége az elmúlt hetekben szabad utat adott az uszodák szélesebb közönség számára történő nyitásának is. A hírek hallatán sokan belelkesültek, így a Kispesti Uszoda is rengeteg látogatót fogadott az első napokban, május elején. A látogatószám azóta valamelyest csökkent: körülbelül egyharmadával kevesebb vendégük van, mint a járvány előtti időszakban volt az év ezen szakában.

 

Tóth András elmondása szerint ennek leginkább az az oka, hogy az óvodás és iskolás csoportok, noha már látogathatnák az uszodát, csak szeptembertől veszik igénybe a szolgáltatásaikat. „Sok a pótolni valójuk. Ettől függetlenül mozgalmas időszaknak nézünk elébe a nyáron, köszönhetően a kültéri részlegünknek, melyet felkészítettünk a nyitásra, s már csak a jó időt várjuk” – folytatta.

 

Ha legalább 25 Celsius-fokra melegszik a levegő, akkor első körben hétvégére nyitják meg a külső medencéket, június 21-től kezdődően azonban biztosan minden nap nyitva tartják majd őket. Ekkor kezdődik ugyanis a Kispesti Uszoda nyári tábora, mely több turnusban, heti ötnapos rendszerben kínál tartalmas kikapcsolódást a 6-14 éves korosztálynak, egészen augusztus 19-ig. A tábor részvevői egyébként nemcsak úszni tanulhatnak, hanem strandolhatnak, strandfocizhatnak és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek.

 

Ugyanakkor nemcsak nekik, hanem az egészen kicsiknek is kínál életre szóló élményeket az uszoda: a baba-mama úszásról van szó egészen pontosan, amely a megszokott szombati alkalmak mellett már kedden és szerdán is várja a résztvevőket. Tóth András arról az intenzív úszótanfolyamról is beszélt lapunknak, amit szintén június 21-től indítanak, s amely hetente négy alkalommal várja majd az érdeklődőket, továbbá felhívta figyelmünket a kívül-belül megújult büfére is, amit kibővült kínálattal és kedvezményekkel nyitnak meg hamarosan.

 

Nem kevésbé fontos: jelenleg kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be az intézmény területére, kivételt képeznek ez alól a versenyszerűen sportolók; a gyermekek a tanfolyamok és a tábor alkalmával látogathatják az uszodát. „Maszkot az uszoda kertjében nem kell hordani, beltérben viszont ajánljuk a használatát” – tette hozzá az uszoda igazgatója.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.