2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mozgássérült segített Csorba Dávidon

Főoldal>Közélet>Mozgássérült segített Csorba Dávidon
 
Írta: Szerk.
2015. július 14. 11:53
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Körülbelül két hónapja mutattuk be olvasóinknak a Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő Csorba Dávidot. A súlyos, sajnos gyógyíthatatlan beteg fiú és családja cikkünk hatására több felől kapott már segítséget. Egy mozgássérült fiatalember, Bíró Sándor saját költségén vásárolt neki egy speciális kerekesszéket. Dávid állapota miatt új otthonba kell költözniük, azonban az önkormányzat által ajánlott lakás hárommilliós felújításába az édesanyának 700.000 forinttal kellene beszállnia. Az édesanya adománygyűjtésbe kezdett.

A közelmúltban több, igazán nagy segítséget kapott Csorba Dávid és családja. Felhívásunk nyomán ugyanis egy fiatalember, Bíró Sándor vett egy kerekesszéket Dávidnak, hogy legyen miben kivinni őt a levegőre. Mivel maga is kerekesszékben él, az ajándék szállításában segítséget kért. A széket a kerületi Fidesz tagjai, képviselői vitték el, akiket a meghatódott anya fogadott. Könnyeivel küszködve köszönte meg Sándornak ezt a rendkívüli ajándékot, ami ezeken a meleg napokon fiának rengeteget jelent.

 

Mint ismeretes, Dávid édesanyja, Pálfi Margit azért kért segítséget az önkormányzattól és a nyilvánosságtól, mert gyógyíthatatlan beteg fiának a havi költségeit nagyon nehezen tudja kigazdálkodni. Az önkormányzathoz olcsó fenntartású lakásért fordult, hogy a szerény bevételük fennmaradó részét is Dávidra tudja fordítani. Amint korábban megírtuk, a mozgásképtelen, lélegeztetőgépen lévő Dávid 24 órás felügyeletre szorul, így az édesanyja a nap minden percét vele tölti. Jelenlegi albérletük költségei hozzávetőlegesen 125.000 forintba kerülnek, amit nehezen tudnak kigazdálkodni. Az önkormányzat által felajánlott panellakás valóban nagy segítség, viszont állapotát tekintve nem teljesen megfelelő Dávid speciális igényeinek. Felújítása mintegy 2-3 millió forintba kerül, ebből közel 700.000 forintot az asszonynak kellene kifizetnie. A kétségbeesett asszony a legnagyobb közösségi videó megosztón kért segítséget, hogy a fiának maximálisan megfelelő otthont, valamint élhetőbb, méltóságteljesebb életet tudjon biztosítani.

 

– Az önkormányzat segítségével is iszonyatosan sokba kerül a lakást olyan állapotba hozni, hogy Dávidnak maximálisan megfelelő, szellős legyen, és ne penészes, vizes – fogalmaz Margit a videójában. Az embert próbáló terheket viselő anyuka a legnagyobb közösségi portál segítségével indította el az „1000 ember, 1000 forint” felhívást, melynek lényege, hogy összejöjjön az a csaknem 1.000.000 forintos összeg, amelyből fel tudják újítani az önkormányzat által kapott lakást és biztosítani tudja fiának a megfelelő feltételeket.

 

Kérjük, segítsen Dávidnak Ön is!

Számlaszámuk: Pálfi Margit Erzsébet 11773360-00573245 (OTP Bank) Ha valaki egyéb segítséget, vagy felajánlást szeretne tenni, megteheti a palfimargit@hotmail.com email-címen.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.