2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nagy volt az érdeklődés a Kossuth tér 3D-s tervei iránt

Főoldal>Közélet>Nagy volt az érdeklődés a Kossuth tér 3D-s tervei iránt
 
Írta: Pászti András
2014. június 21. 16:24
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sokan voltak kíváncsiak a Kossuth téri piac mögötti megújuló terület terveire ma délelőtt. A Fővárosi Önkormányzat negyedmilliárd forintos támogatásával megújuló, a Trefort iskola és a piac közötti parkoló és közösségi tér háromdimenziós terveit Budapest főpolgármester-helyettese, dr. György István, és főtanácsadója, Dódity Gabriella, valamint a kispesti Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői és tagjai mutatták meg az érdeklődőknek.

Közel 250 millió forint támogatást kap Kispest a Fővárosi Önkormányzattól. A Tér_Köz nevű városrehabilitációs pályázaton 29 pályaművet részesített támogatásban a Fővárosi Közgyűlés, köztük a kispesti Kossuth téri piac és a Trefort iskola közötti terület rendezését. A terveket dr. György István, Budapest főpolgármester-helyettese, Dódity Gabriella fővárosi önkormányzati főtanácsadó, valamint Ékes Gábor, Kispest alpolgármestere, Lazányi Ferenc, Mihály András, Fekete Márk, Szathury Kolos és Vidra Zoltán kispesti önkormányzati képviselők mutatták be a szép számú érdeklődőnek egy speciális tervrajz és egy tablet segítségével, amelyen megelevenedett a terület jövendőbeli háromdimenziós képe. A városvezetők nem csupán területtel kapcsolatos, hanem lényegében bármilyen kérdésre válaszoltak, észrevételt meghallgattak, amelyekkel az arra járó kispestiek megkeresték őket.

 

A tervekről kiderült, hogy az iskola előtt fiatalos közösségi teret alakítanak ki, ahol innovatív megoldásként a parkolóhelyek egy része fölött emelt szintű sportpályákat is kialakítanak, lesznek kültéri fitnesz-eszközök, pingpong- és sakk asztalok is. A parkoló rendezésével annak férőhely-kapacitását is növelik, emellett olyan streetball pályákat is kialakítanak, ahol a piacos napokon további autóknak jut majd hely.

 

A képre kattintva galéria nyílik

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.