2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nem létezik akadály

Főoldal>Közélet>Nem létezik akadály
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. január 20. 08:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nagy lépést tett Kispest önkormányzata a kerületi polgárok életének megkönnyítése érdekében, decemberben akadálymentessé vált a polgármesteri hivatal. A kerekes székkel közlekedők mellett a látás- és hallássérült emberekre is gondoltak az átalakítások során.

Aki mostanában a polgármesteri hivatalban jár, annak egyből feltűnik, komoly változások történtek az épületen kívül és belül. Az első, ami szembeötlik, hogy új, kerekesszékkel és babakocsival is jól használható feljárót kapott az épület, a látássérült emberek érdekében pedig jelző sáv vezet a kapuhoz. A második érdekesség a kapunál éri a látogatót, elég a kilincshez éppen csak hozzáérni, és az önműködően nyílik ki, illetve csukódik be. A recepciós pult környéke is alapos változáson esett át, most már könnyedén megközelíthető kerekes székkel is. Az ügyfélfogadó helyiségben is mindent ennek a célnak megfelelően alakítottak át, a földszinten pedig mostantól akadálymentes mosdó is megtalálható.


Az építészeti átalakítások mellett technikai változások is történtek a hivatal életében. Mostantól az ügyfelek speciális táblák segítségével könnyebben tudnak tájékozódni. Az irodák nevét Braille írással is olvashatják a látásukban károsultak, s az ő, valamint a hallássérültek részére speciális technikai eszközök állnak rendelkezésre ügyeik könnyebb elvégzése érdekében. Számukra külön jó hír, hogy hamarosan az önkormányzat honlapja is elérhető akadálymentes változatban.


Kovács Bence alpolgármester az akadálymentesítés kapcsán elmondta, az önkormányzat európai uniós pályázat keretében nyert támogatást 13,5 millió forint értékben, s a polgármesteri hivatal átalakítása ebből az összegből valósulhatott meg. A beruházásnak köszönhetően könnyebbé vált a közlekedés és a tájékozódás azok számára is, akiknek eddig betegségük, koruk vagy akár babakocsival való közlekedésük miatt ez nehezebben ment.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.