2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Öt elemmel testünk egészségéért

Főoldal>Közülünk>Öt elemmel testünk egészségéért
 
Írta: Szerk.
2017. augusztus 03. 10:22
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Öt Elem Wushu Egyesület immár 12 éve működik Kispesten a Kós Károly téren. A kínai harcművészetet művelő egyesület legkedveltebb foglalkozásai közt van a Tai chi oktatás, tagjaik fele rangos világversenyeken dobogós helyezéseket érnek el. Télen termi edzéseket tartanak, de ahogy a nap sugarai meleget árasztanak, a természetbe szervezik a foglalkozásokat.

A kínai harcművészetet művelő Öt Elem Wushu Egyesület egészségmegőrző gyakorlatokat, fegyvertelen önvédelmet és védekezést tanít. Az edzések során egyaránt megerősödik a szellem és a test. A Tai chi-t művelő emberek egészségesebbek, mert ez sport növeli a szervezet ellenálló képességét, segíti a vérkeringést, javítja a memóriát és a koncentráló képességet.

 

Parragh Csaba az egyesület vezetője lapunknak elmondta, hogy egyszerre harminc-negyven fővel tudnak foglalkozni. Az edzések Kispesten a Kós Károly téren tartják.  

 

- Tagjaink fele versenyszerűen űzi a Tai chi-t, világversenyekre járunk és szinte mindig dobogós helyen végzünk. Mindenkinek ajánlom ezt a sportot, aki tenni szeretne lelki-testi egészségéért, már ötéves kortól lehet jönni hozzánk, felső határ nincs – mondta el Parragh Csaba, az Öt Elem Wushu Egyesület vezetője.

 

- Amennyiben az időjárás engedi, szabadtéren tartjuk az edzéseket, a chi energia a természetből fakad  és onnan szívjuk mélyen magunkba. Megtanítjuk mindenkinek, hogyan tudja a testében áramoltatni az energiát, amely az egészséges élethez vezet, ebben a feszült, mindennapos légkörben. A belső erő, energia áramoltatása során létrejön a harmónia a test és a lélek között, amely kiküszöböli a szervezetben létrejövő energia áramlását akadályozó energiablokkok kialakulását, melyek a legtöbb egészségügyi probléma okozói  – mondta el Parragh Csaba.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.