2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Példamutató kezdeményezés a Kós Károly iskolában

Főoldal>Közülünk>Példamutató kezdeményezés a Kós Károly iskolában
 
Írta: Szerk.
2019. február 14. 11:15
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kós Károly Általános Iskolában másfél éve működő Tisztasági Kommandó kisebb kerti munkákban segédkezik önkéntes alapon olyan kispestieknek, akik koruk, vagy egészségi állapotuk miatt már nem tudják azt elvégezni.

A Kispesti Kós Károly Általános Iskola példamutató és segítőkész kis csapata rója kerületünk utcáit Porkoláb Gábor tanár úr vezetésével, és azt keresik, hol tudnak segíteni. Az iskolában szakkörszerűen működő „Tisztasági Kommandóba” önkéntesen jelentkezhetnek a nebulók és Kispest szerte kerti munkákban segítenek például az időseknek.

 

 

– Néhány éve Zuborné Sallai Márta igazgató asszony vetette fel, hogy néhány diákkal rendbe tennénk-e az iskola melletti kisebb zöldterületet, ez megtörtént, majd a gyerekekkel az iskola környékén is „kertészkedtünk” – mondta lapunknak Porkoláb Gábor. – Innen jött az ötlet másfél éve, hogy önkéntes alapon hozzuk létre a Tisztasági Kommandót, „Tiszkót” és segítsünk a gyerekekkel a kerti munkában olyan embereknek, akik koruk, vagy egészségi állapotuk miatt nem tudják elvégezni – tette hozzá. – Elsősorban az utcafront rendbetételét, avarszedést és hasonlókat vállalunk. Ez több szempontból is jó, hiszen a gyerekek érzik, hogy hasznos, felelősségteljes dolgot csinálnak, segítenek, emellett együtt, közösségben és nem utolsó sorban a friss levegőn töltjük az időt – mondta.

 

Porkoláb Gábor elmondása szerint a „Tiszkó” olyan mint egy szakkör, de több is annál, hiszen az önzetlenül segítő gyerekek szoros közösséget is alkotnak és kéthetente egy órára tudnak kivonulni segíteni.

 

– Örömmel jelentkeznek a gyerek, minden osztályból, fiúk és lányok is vegyesen, még a kicsit rosszcsont gyerekek is szívesen jönnek – mondta büszkén a pedagógus, hozzátette: a gyerekekben még sokkal erősebben jelen van az önzetlen segítés szándéka. – Jelenleg a törzsmag nagyjából 15 főt számlál, de van, hogy újak is csatlakoznak a kis közösségünkhöz.

 

A kezdeményezés olyan népszerűségnek örvend, hogy hetekre előre be vannak táblázva a kis önkéntes kertészek, de ha nincs is éppen kihez menni, akkor a közterületen tüsténkednek a gyerekek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.