2021. szeptember 20., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rég nem látott károkat okozott az idei viharszezon

Főoldal>Közérdekű>Rég nem látott károkat okozott az idei viharszezon
 
Írta: Szerk.
2021. szeptember 06. 13:50
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kifizetett összegek alapján kirívónak tekinthető az idei viharszezon a Magyar Biztosítók Szövetségének tájékoztatása alapján: a biztosítók több mint 9,1 milliárd forintit fizettek ki vagy különítettek el kárrendezésre ez év május 1-je és augusztus 31-e között, szemben a tavalyi 6,6 és a két évvel ezelőtti 4,1 milliárd forinttal. Adataik alapján az is elmondható, hogy idén feltűnően sok volt a jégkár.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) 2010 óta összesíti azonos mutatók alapján a nyári viharszezonok adatait, melyek szerint az elmúlt 11 évben több mint 102 milliárd forintot fizettek ki a biztosítótársaságok közel másfél millió lakossági bejelentésre. A vizsgált években a 2010-es esztendő volt leginkább sújtva a katasztrófák által: ekkor több nagyobb árvíz is volt az országban, így a május és augusztus közötti időszakban 312 ezer lakossági kárbejelentésre mintegy 30 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók.

 

Az idei év az elmúlt 10 év tükrében tekinthető kiemelkedőnek, ebben pedig nagy szerepet vállaltak a július 9-i és augusztus 10-i viharos napok, melyek után sok bejelentés érkezett a biztosítótársaságokhoz. A fővároson kívül Pest, Bács-Kiskun, Baranya, Komárom, Szabolcs-Szatmár Bereg, Hajdú-Bihar és Somogy megyéket érte a legtöbb kár.

 

A Mabisz adatai szerint idén kirívóan sok volt a jégkár, ugyanakkor számottevők voltak a beázások és a villámok okozta károk is. Utóbbiból – ezek külön tételt képeznek a biztosítói statisztikában – is feltűnően sok, összesen 6400 bejelentést kaptak a társaságok. Ez majdnem hatszor annyi, mint a tavalyi évben volt, s ugyanekkora a szorzó a kifizetett vagy tartalékolt összegek terén is, ami idén 918 millió forint volt.

 

A villámcsapások másodlagos, indukciós hatása miatt bekövetkezett káreseményekre, azaz azokra az esetekre, amikor a közelben lesújtó villám számítástechnikai és szórakoztató elektronikai eszközöket, illetve háztartási berendezéseket tesz tönkre, 2,4 milliárd forintot fizettek ki vagy tettek tartalékba; ez 500 millió forinttal több a tavalyi összegnél.

 

A Magyar Biztosítók Szövetsége ugyanakkor azt is közölte, ennél jóval több kárt is okozhatott az idei viharok a lakosságnak, ugyanis az ingatlanok negyedének nincs biztosítása, a szerződéssel nem rendelkező károsultak veszteségei pedig nincsenek benne a statisztikákban. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.