2022. július 06., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rendeződhet a Sibrik felüljáró melletti kiserdő?

Főoldal>Közülünk>Rendeződhet a Sibrik felüljáró melletti kiserdő?
 
Írta: Szerk.
2018. február 19. 15:45
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődtek az egyeztetések a Sibrik felüljárótól a XVIII. kerület irányába húzódó kiserdő rendbetételéről. Dr. György István kormánymegbízott kérésére már meg is történt az első találkozó a Pilisi Parkerdő Zrt-vel. Az erdő rendbetételére régóta készülnek, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő állatvédők segítségével már tavaly megkezdte a gondoskodást a hajléktalanok kutyáiról és macskáiról. Az ott élő emberek elhelyezésében a Magyar Vöröskereszt segítségét kell majd kérni.

Siralmas látványt nyújt a Ferihegyi gyorsforgalmi mentén lévő kiserdő: nejlonokkal, takarókkal borított építményekben vagy fa tákolmányokban hajléktalanok élnek, akik ugyan a lehetőségeikhez mérten valamelyest rendben tartják a környezetüket, mégis jelentős a környezetkárosítás. A környéken élők félnek, és nagyon szeretnének már egy rendezett parkot erre a területre.  A helyzet azonban nem egyszerű, mivel a terület nem önkormányzati, hanem a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonában van.

 

Nejlonokkal, takarókkal borított építményekben vagy fa tákolmányokban hajléktalanok élnek

 

Annak érdekében, hogy a helyzetet megnyugtatóan rendezzék, Dr. György István Kispest és Kőbánya Fideszes választókerületi elnöke megbeszélést kezdeményezett a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, kérve, hogy, legalább takarítsák ki a területet, és beszéljenek az esetleges felújítási lehetőségekről. Az egyeztetés megtörtént, a tulajdonos arról biztosította a kerületet, támogatják, hogy rendezzék a körülményeket és a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területté változtassák át a területet. Ennek előzetes terveit március közepéig elküldik az önkormányzatnak.

- Régóta foglalkozunk az erdő rendbetételével dr. György István kormánymegbízottal, örülök, hogy végre sor került egy érdemi egyeztetésre az önkormányzatban a Pilisi Parkerdővel. Reméljük, hogy mielőbb sikerül visszaadni a területet a kispestieknek. Szeretnénk, ha a kerületben élők hasznosan tudnák eltölteni ott az idejüket, ehhez mi is megtesszük javaslatainkat, amelyhez a lakók ötleteit is várjuk – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki a dodity.gabriella@gmail.com e-mail címen várja a javaslatokat. 

 

A kiserdő rendezésének ötlete nem újkeletű. Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok 2016-ban egyszer már szerette volna megoldani a helyzetet, Gajda Péter (MSZP) polgármesterrel közös előterjesztésben tettek javaslatot arra, hogyan alakítsák sportparkká a területet. Az akkor kiírt pályázaton azonban csak önkormányzati területtel lehetett indulni, így le kellett tenni erről az elképzelésről. Bár Gajda Péter tavaly októberben a Vöröskereszt munkatársaival kilátogatott az erdőbe és saját szemével láthatta, hogy milyen borzalmas állapotok uralkodnak, érdemben nem lépett semmit a városvezető.

 

Dódity Gabriella és Fekete Márk, a szociális bizottság tagja többször jár már az erdőben,

ahová ételt és ruhát is vittek

 

A helyszíni szemlén részt vett Dódity Gabriella is, aki egy ott élő hölgynek vonatjegyet vett, hogy vidéki rokonaihoz utazhasson új életet kezdeni, és ígértet tett a kutyák és macskák ivartalanítására is. Azóta pedig küzd azért, hogy megoldást találjon a méltatlan állapotok között– egy méternél rövidebb láncon - tartott kutyák, és a cicák sorsának rendezésére is.  

 

Az állatvédők néhány cicát és két kutyát elvittek az erdőből, hogy gazdit keressenek nekik

 

Közbenjárásával a Segítő Angyalok állatvédő szervezet a Park Állatgyógyászati Centrum segítségével először beoltotta a cicákat, majd néhányukat már el is vittek a kiserdőből, hogy gazdit keressenek nekik. Továbbá sikerült azt is elérni, hogy az erdőben élő két kutyáról lemondjon a Vöröskereszt, akik a chip szerint a kutya tulajdonosai. Két kutya már gazdikereső, a további két kutyát is hamarosan elhozzák az erdőből.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.