2021. január 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rendkívüli ülést tartott a testület

Főoldal>Közélet>Rendkívüli ülést tartott a testület
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. október 06. 11:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Rendkívüli ülést tartott csütörtök délelőtt Kispest képviselő-testülete. Az összesen 3 napirendi pont között szerepelt a 42-es villamos vonalának meghosszabbítása, valamint a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázathoz való csatlakozás is.

A testület a zárt ülés után a 42-es villamos vonalának meghosszabbításával foglalkozott. A tervek szerint a villamos 2015-re a Gloriett lakótelepig fog járni. A beruházás nem csak pályahosszabbítást jelentene, hanem az eddig meglevő szakasz forgalomtechnikai megújítását, a megállók átépítését, akadálymentesítését is. A testület ez alkalommal az Ady Endre úti vasúti kereszteződésnél építendő aluljáró létesítésének módjáról döntött. A szavazás végeredményeként olyan aluljáró fog épülni az említett útszakaszon, amely a villamos és az autóforgalmat is a vasúti sínek alatt fogja átvezetni.

 

Döntött a képviselő-testület a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozásról is. A tavalyi pályázati feltételek annyiban módosultak az idén, hogy a pályázati feltételek közül eltörlik a családokban egy főre jutó 80 ezer forintos jövedelem határt, de továbbra is szociális alapon lehet igényelni a támogatást. A kiírás értelmében az ösztöndíjat a tavaszi és őszi félévre nem egy összegben kaphatják meg a pályázók, hanem a két félévre elosztva. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.