2022. október 02., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rendőrségi felhívás

Főoldal>Krimi>Rendőrségi felhívás
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. április 23. 08:00
Rovat: Krimi
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Kispesti Rendőrkapitányság felhívja az időskorúak figyelmét, ha ismeretlen személy csönget be a lakásba és azt állítja, az önkormányzattól jött, hogy felmérje a kerületben lakó idősek anyagi körülményeit, mivel az önkormányzat segélyt oszt a rászorulóknak, ne engedjék be a lakásba!

 

Az ismeretlen személy ennek során nyugdíjszelvényt kér, valamint nagy címletű bankjegyeket, hogy azok sorszámait leírja. Ezután, elterelve az idős személy figyelmét, készpénzt, ékszert tulajdonít el a lakásból. Gyakran előfordul, hogy ELMŰ, Gázművek, Vízművek dolgozójaként magukat kiadva jutnak be az elkövetők a lakásokba, majd különböző értékeket tulajdonítanak el.

Kérjük, hogy idegen személyt ne engedjenek a lakásba. Először kérdezzék meg a személy nevét, majd igazolványt kérjenek, és ezt követően csukják vissza az ajtót. Ellenőrizzék le az ismeretlen személy által elmondottakat oly módon, hogy felhívják a megjelölt közműszolgáltatót és érdeklődjék meg, hogy valóban ilyen nevű kollégájuk ezen a területen végez-e bármilyenfajta tevékenységet.

Továbbá javasoljuk, ha idegen személy csönget be a lakásba, úgy lehetőség szerint ne nyisson ajtót, hanem a biztonsági ablakon át beszéljen a személlyel.  Általában a szolgáltatók előre jelzik a lakók felé az érkezés időpontját és azzal kapcsolatos tevékenységüket. Amennyiben kertes házban laknak, úgy a kertkaput se nyissák ki!

 

Kispesti Rendőrkapitányság

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.