2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rendőrségi hírek

Főoldal>Krimi>Rendőrségi hírek
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. április 01. 09:57
Rovat: Krimi
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bővült a trükkös lopások köre az utóbbi időben a kerületben is, melyeknek célpontjai leginkább az idős korosztály. Megtörtént esetek és hasznos tanácsok a kispesti kapitányság szakemberétől.
A kerületi rendőrkapitányság munkatársa, Dobák Szilvia a Kispest.info-nak egy mindenkinek tanulságos esetet mondott el. Nemrégiben például egy idős úr éppen hazaérkezett és a kertkaput nyitotta, amikor két személy odalépett hozzá, miszerint ők az önkormányzattól jöttek, és krumplit hoztak neki, amit le kellene tenniük az udvaron. A bácsi azonban nem engedte be az ismeretleneket, így nem tudtak bejutni az udvarra és a lakásba sem, hogy aztán bármit is elvigyenek. A rendőrség figyelmezteti az Olvasókat, hogy idegeneket, nem várt személyeket semmilyen ürüggyel ne engedjenek be se az udvarra, se a lakásba!
A melegebb idő beköszöntével a télikabátot felváltja a kevésbé meleg, lazább öltözet, mely által láthatóbbá válik a nyaklánc, fülbevaló, valamint egyéb értékek. A rendőrség kéri, hogy a nyaklánc-, valamint a táskakitépések elkerülése érdekében fokozottabban figyeljenek a környezetükre, követi-e Önt valaki.
Ne a táskájukba tegyék pénztárcájukat, értékeiket, hanem kabátjuk belső zsebébe, a bankkártyájuk mellett pedig ne legyen ott a kártya pin-kódja, nyakláncukat pedig takarják el sáljukkal, hogy az ne legyen észrevehető. Ha sajnálatos módon mégis megtörtént a baj, próbálják a lehető legalaposabban megfigyelni az elkövetőt, azonnal kérjenek segítséget, értesítsék a rendőrséget. Minél hamarabb tudomást szerez az esetről a rendőrség, annál nagyobb az esély a bűnelkövető elfogására.
A kedvező időjárással együtt megnövekszik a kerékpárral közlekedők száma, így a baleseteké is. Ezek elkerülése érdekében, valamint a gyerekek előtt jó példával járva, megtanítva őket a helyes közlekedésre, kérjük, tartsák be a kerékpárosok a közlekedési szabályokat, valamint az autósok is fokozottabban figyeljenek a kerékpárosokra.
Fontosabb telefonszámok:
Rendőrség segélyhívószáma: 107 vagy 112.
A BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitányság (1191 Budapest Ady Endre út 29.)
telefonszáma: 292-9262.
Telefontanú ingyenesen hívható száma: 06-80-555-111.
3 Hozzászólás
1.smisi2011. április 09., szombat 16:33:34
T.Szerkesztőség! Sokszor járok a Kossuth-téren, a lámpával védett gyalogátkelőn a Kaiser mellett. Többször figyeltem az ottani gépkocsiforgalmat, és a gépjárművezetők sokaságának a közlekedési fegyelme botrányos. Szinte minden fázisváltásnál átmegy legalább egy, de sokszor 2-3 autó a tiszta piros jelzésen. Még egyszer sem láttam, hogy rendőr intézkedett volna. Annál többször láttam, hogy a tilosban parkolókat fényképezgetik és ellenőrzik. Nem fordítva kellene? Ha felszerelnének egy kamerát a lámpára, a bírságokból egy hét alatt megtérülne az ára. Tisztelettel Sajgó Mihály
2.Zsófi2011. április 15., péntek 09:40:44
Tisztelt Sajgó Mihály!
Köszönjük észrevételét, továbbítjuk a rendőrségnek. Üdvözlettel: Lukasik Zsófia
3.smisi2015. augusztus 14., péntek 16:27:20
És, kedves Zsófi, azóta (4 év 4 hónap) mi történt az ügyben? Utána néznének? Sajgó Mihály
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.