2018. augusztus 17., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (28)
június (44)
május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Saját rokonai ellen gyűjt aláírást Kertész Csaba alpolgármester

Főoldal>Közélet>Saját rokonai ellen gyűjt aláírást Kertész Csaba alpolgármester
 
Írta: Szerk.
2017. november 23. 12:08
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Büszkén pózol székelyföldi rokonaival Kertész Csaba (DK) Kispest alpolgármestere a saját közösségi oldalán megosztott posztban, miközben pártja, a Demokratikus Koalíció és elnöke, Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére aláírást gyűjt azért, hogy a határon túli magyarok szavazati jogát vonják vissza. Felmerül a kérdés, hogy Kertész vajon nem tudja, miért gyűjt aláírást, vagy határon túl élő családtagjai ennyire nem fontosak számára?

Két hete indította útjára Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a határon túli magyarok szavazati jogának visszavonásáról szóló aláírásgyűjtési kampányát. Ezzel egyidőben Gajda Péter (MSZP) alpolgármestere, Kertész Csaba (DK) büszkén pózolt székelyföldi rokonaival az egyik Facebook posztjában. Kertész a posztjában elárulja, hogy a fotó Székelykeresztúron, az unokahúga ballagásán készült, aki egyetemen másodéves, és pszichológus akar lenni. Érthetetlen és megdöbbentő az időzítés, csakúgy, ahogyan maga a kezdeményezés is.

Az aláírásgyűjtést Gyurcsány Ferenc pártelnök indította útjára egy kőbányai pártrendezvényen, ahol kifejtették, hogy nem népszavazási kezdeményezési céllal várják az aláírásokat. Hogy az aláírásokkal az adatbázis-építésen kívül mihez kezdenek, azt egyelőre nem tudni.

 

 

Mint ismeretes, Gyurcsány nem először támad neki a határon túli magyaroknak, a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazáson 23 millió román vendégmunkással riogatta az egzisztenciájukat féltő embereket, most pedig a Fidesz-kormány által biztosított szavazati jog elvételéért küzd. 2004-ben cinkostársai voltak Kispest mai országgyűlési képviselői is, Burány Sándor Hiller István is.

 

Az aláírásgyűjtés ellen egyébként a Magyar Diaszpóra Tanács regionális elnökei és társelnökei „egyöntetű és határozott” tiltakozásukat fejezik ki közös nyilatkozatukban. Ebben kifejtik: az alkotmányos demokráciában sem helyénvalónak, sem elfogadhatónak nem tartanak egy olyan akciót, amely bizonyos szerzett jogok önkényes visszavonására irányul. A magyar identitás, a magyar hagyományok megőrzése, az egyetemes magyar közösségek közötti kapcsolatok létesítése mindig kiemelt fontosságú tényezőkként szerepeltek a diaszpórában működő magyar szervezetek, egyesületek tevékenységeiben.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.