2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Schulcz Ágnes: Dolgozni is gyalog járok

Főoldal>Közülünk>Schulcz Ágnes: Dolgozni is gyalog járok
 
Írta: Szerk.
2019. január 14. 13:49
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A wekerlei Kós Károly Általános iskola testnevelő tanáraként tavaly év végén vehette át a Kispest Sportjáért járó díjat egyebek mellett Schulcz Ágnes is, akinek szenvedélye, élete a sport. A versenyszerű sportot általános iskolás korában kezdte, és a mai napig űzi, igaz, már hobbi szinten. Neki például nincs bérlete, tanítani is gyalog jár, ami eleve 5 kilométernyi mozgást jelent naponta.

2009-ben alapította az önkormányzat a kispest sportjáért-díjat, amelyet minden évben azoknak ítélnek oda, akik kiemelkedő munkát végeznek ezen a területen. Idén Pálhegyi-Muszil Zsuzsanna és Mészáros Gábor mellett Schulcz Ágnes is átvehette az elismerést (képünkön). A Kós Károly Általános Iskola német és testnevelő tanára lapunknak elárulta, hogy nagyon meglepte, hogy ő kapta a díjat.

– Nagyon jólesett, hogy jelöltek erre a címre, és, hogy meg is kaptam. Megtisztelő – mondta Ágnes, aki 2000 óta tanít a kerületben, és itt is él. Nagyon szereti Kispestet, véleménye szerint jó a sportélet a kerületben, a gyerekeknek sok lehetősége van külön órákra járni, bár azért egy sportcsarnokra nagy szükség lenne. – A mi iskolánkban is számos sportág– torna, aerobic, labdarúgás, tollaslabda, pingpong atlétika – közül választhatnak a gyerekek, mégis sokan a környező kerületekbe járnak. Hiányzik Kispestről egy olyan sportközpont, mint például Pestszentlőrincen a Sportkastély – tette hozzá Ágnes, aki maga is kihasználja a lehetőségeket. – Ilyenkor télen egy kicsit leszűkülnek a lehetőségek, mert a hóban például nem tudok futni, sem kerékpározni, viszont gyalog járok dolgozni, ami 5 kilométert jelent naponta. Nincs bérletem, nem járok autóval.  
Ágnes egyébként általános iskolás kora óta sportol, szertornázott, atletizált és néptáncolt, ennek köszönhetően a sport az élete részévé vált.
– Nagyon fontosnak tartom, hogy egészen kis korban megszerettessük a sportot a gyerekekkel, hogy az később, felnőttként is természetes legyen. A nemrég bevezetett mindennapos testnevelés órát is ezért tartom nagyon jónak, mert így rendszeresen mozoghatnak a gyerekek. Egyébként azt vettem észre, hogy amióta több testnevelés óra van, azóta kevesebb a túlsúlyos gyermek az iskolában, és sportolni még a ducibbak is szeretnek. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.