2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Segítség rászoruló gyerekeknek

Főoldal>Közélet>Segítség rászoruló gyerekeknek
 
Írta: Kroó Zita
2014. augusztus 01. 11:45
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Beteg, illetve árva gyerekek, valamint nagycsaládosok segítését tűzte zászlajára a Kispesten év eleje óta működő Bimbó a Beteg Gyermekekért Alapítvány. A csupán féléves szervezet máris több tucat gyereknek segített.

Rácz István, a szervezet egyik vezetője egy műtét utáni kezelés során szembesült azzal, hogy nemcsak olyan gyerekek vannak az osztályon, akiket a kezelés után hazavisznek a szüleik, hanem olyanok is, akik ott nőnek fel az intézmény falai között. Ekkor született meg az elhatározás, hogy a beteg, illetve árva gyerekek megsegítésén szeretnének dolgozni. Elsőként, januárban egy daganatos kislányt segítettek, azóta pedig egy kőbányai és egy pesterzsébeti gyermekotthonnak rendszeresen segítenek, például támogatásuknak köszönhetően jár a gyerekekhez korrepetáló tanár és tánctanár – mesélte Rácz Istvánné elnök. A segítő szándék híre szájról szájra terjed, így jutottak el ahhoz a kispesti fiúhoz, aki hétévesen egy balesetben lebénult; családjával kevés pénzből élnek, a gyógyszerei megvásárlásához járulnak hozzá.

 

– Szeretnénk még több helyen segíteni, most a Heim Pál kórház nephrológiai osztályának fogunk egy új műszert vásárolni, de a gyermekotthonokban is szeretnénk, ha tovább javulhatnának a körülmények. Segítő szándékú magánszemélyek mellett olyan cégeket keresünk, akik például a leselejtezett számítógépüket, íróasztalukat ajánlanák föl, de olyan sportegyesületek jelentkezését is várjuk, akik sportfoglalkozást tartanának a gyerekeknek – mondta Rácz Istvánné. Hozzátette: mindenféle adományt, felajánlást várnak, hogy eljuttathassuk ezeknek a gyerekeknek, akik nem tehetnek a sorsukról.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.