2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Semmelweis- nap a Kispesti Egészségügyi Intézetben

Főoldal>Közélet>Semmelweis- nap a Kispesti Egészségügyi Intézetben
 
Írta: Szerk.
2015. június 26. 12:22
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kitüntetéseket adtak át az egészségügyi intézet dolgozóinak a tegnap tartott Semmelweis- napon a Kispesti Egészségügyi Intézetben. Idén összesen 33 egészségügyi dolgozó kapott elismerést.

A hagyományokhoz híven idén is július 1-jéhez közeledve tartották meg az egészségügyben dolgozók a Semmelweis-napot, mely alkalomból „az anyák megmentőjére” Semmelweis Ignácra emlékeztek. Az ünnepség Dr. Vargha Péter, az intézmény főigazgató-főorvosa ünnepi beszédével vette kezdetét, melyben az intézmény dolgozóit méltatta, akik hozzáállása és lelkiismeretes munkája nélkül nem telnének –a nehézségek ellenére –jó hangulatban a mindennapok. A főigazgató azt is hozzátette: sajnos a létszámhiány és a fiatal orvos utánpótlás hiánya miatt a kispestiek szakellátása egyre nehezebb. A nemrégiben átadott új mammográfiai gépet –aminek cseréjére a Kispesti Fidesz-KDNP frakció hívta fel a városvezetők figyelmét –és a dogozók béren kívüli juttatásként kapott ebédjegyeit viszont örömteli pillanatokként említette.

 

Az átadó a himnusz közös eléneklésével vette kezdetét. Képünkön Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője és Mihály András a KOSIE Bizottság tagja.

 

Az ünnepségen az intézet nemrég kinevezett szülés-nőgyógyász főorvosa, Dr. Szőczei Beáta tartott beszédet, melyben a 150 éve elhunyt Semmelweis Ignác munkásságát és az utókor számára hagyott reformjait mutatta be a vendégeknek, dolgozóknak.

 

Az idei évben Dr. Szabó István, főorvos (Angiológia) és Kötél Miklósné, vezető asszisztens (Tüdőgondozó, ápolási igazgató-helyettes) vehette át az Önkormányzat kitüntetését. A Magyar Orvosi Kamara részéről Dr. Zalaföldi Kornélia adta át a jutalmakat 14 háziorvosnak és a Rendelőintézet hat orvosának (Dr. Bihari Ágnes, Dr. Dona Katalin, Dr. Hidasi Zsuzsanna, Dr. Heinrich Ibolya, Dr. Kovács Erika, Dr. Molnár Györgyi). A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara részéről Tihanyi Andrea adott át jutalmat Závodnyik Mária, tüdőgondozó asszisztensnek.  A Közalkalmazotti Tanács részéről pedig Kötél Mária osztotta ki a díjakat összesen 10 dolgozónak (Dr. Oó Mária, Antal Beatrix, Bábos Beáta, Gyenesné Mikó Katalin, Herczeg Ferencné, Kötél Gáborné, Márkus Tünde, Sós József, Tihanyi Andrea, Zsolnai Zsolt).

 

A képre kattintva galéria nyílik

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.