2020. október 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sibrik felüljáró: újra négy sávon autózhatunk

Főoldal>Közélet>Sibrik felüljáró: újra négy sávon autózhatunk
 
Írta: Szerk.
2015. október 30. 10:59
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szinte kész a Kispestet Kőbányával összekötő műtárgy felújítása, mától immár forgalmi korlátozások nélkül közlekedhetnek az autók és a buszok a felüljárón. A hídszerkezet nagy részét teljesen kicserélték a másfél évig tartó felújítás alatt, eközben a forgalmat folyamatosan fenntartották. Fővárosi Önkormányzat 3,6 milliárd forintból valósította meg a fejlesztést.

Teljesen megújult a Kőbánya-Kispestnél a vasúti vágányok, a reptéri gyorsforgalmi út és az M3-as metró felett átívelő Sibrik Miklós úti felüljáró, ahol immár forgalomkorlátozások nélkül közlekedhetünk. A tavaly áprilisban megkezdett munka eredményeképp, kicserélték az átkelő szerkezetét, valamint új útpályát építettek, a gyalogosjárdán pedig részben kerékpársávot, részben közös használatú gyalogos-kerékpáros felületet hoztak létre. A felújítás alatt a közúti forgalom mindkét irányban 1-1 sávon haladhat a felüljárón. A rekonstrukciót a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjéként a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) végezte. A BKK idén nyáron a felüljáró és a Gyömrői út közötti útszakaszt is felújította. A teljes felújítást és hídszerkezet-cserét az indokolta, hogy a híd szerkezete 1978-ban épült, majd az 1989-es felújítását követően jelentős beavatkozás nem történt rajta 25 éven keresztül, egészen mostanáig.

 

MTI-fotó: Ruzsa István

 

– Az erre közlekedők ismét teljes szélességében használhatják a felüljárót, ahol ezután nemcsak az autók, hanem a kerékpárosok számára is sokkal könnyebb lesz az átkelés, hiszen a járdákon kerékpársávot is kijelölnek – mondta Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) kispesti önkormányzati képviselő, aki 2014 előtt dr. György István akkori főpolgármester-helyettes munkatársaként maga is részt vett a projekt előkészítésében. – Örülök, hogy egy újabb fontos fejlesztés elkészült azok közül, amelyen az elmúlt négy évben sokat dolgoztunk a fővárosnál. Az Ady Endre út 1,1 km-es felújítása és Sibrik felüljáró átépítése után bízom benne, hogy a Határ úti végállomás felújítását is sikerül mielőbb befejeznie az illetékeseknek – fogalmazott, s megköszönte Tarlós István főpolgármesternek és a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy támogatták a fejlesztéseket.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.