2023. június 08., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sikeres állásbörzét rendezett a kormányhivatal

Főoldal>Közérdekű>Sikeres állásbörzét rendezett a kormányhivatal
 
Írta: Szerk.
2016. november 09. 09:54
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több száz állásajánlat közül válogathattak a kispestiek a Fővárosi Kormányhivatal által EU-s támogatással rendezett állásbörzén a KMO-ban. Dr. György István kormánymegbízott megnyitójában hangsúlyozta, jelentősen javultak a foglalkoztatási adatok, hiszen a fővárosban 35, Kispesten pedig közel 30 százalékkal csökkent az álláskeresők száma egy év alatt.

Húsz munkáltató közel 300 állásajánlata között válogathattak a kispesti álláskeresők a Fővárosi Kormányhivatal állásbörzéjén KMO művelődési házban szerda délelőtt. A közel ötmilliárd forintból, EU-s támogatással megvalósuló Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt keretében megrendezett börze látogatói személyre szabott tanácsadást is kaphattak. A projekt keretében főváros szerte legalább ötezer ember elhelyezkedését kívánja támogatni a kormányhivatal.

 

 

Dr. György István, Budapest kormánymegbízottja arról számolt be, hogy javultak a munkaerő-piaci mutatók: a foglalkoztatottak száma és aránya bővült, a munkanélkülieké pedig mérséklődött az egy évvel korábbihoz képest. Magyarországon a foglalkoztatottak száma 4 millió 386 ezer fő, ami 135 ezer fővel több az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A fővárosban is jelentősen, 35 százalékkal csökkent a kormányhivatal által nyilvántartott álláskeresők száma egy év alatt, amely a jelenlegi adatok szerint kevesebb mint 23 ezer. Hozzátette: Kispesten is javult a munkaerő-piaci helyzet; 932-ről, 676-ra, közel 30 százalékkal mérséklődött a nyilvántartott álláskeresők száma a kerületben az elmúlt évben.

 

 

– Nemcsak az ország teherviselő-képessége szempontjából fontos, hogy minél többen dolgozzanak, hanem mindenki számára, aki a maga és családja számára meg szeretné teremteni a megfelelő egzisztenciát, éppen ezért a kormányhivatal számos eszközzel támogatja az álláskeresőket abban, hogy el tudjanak helyezkedni – hangsúlyozta dr. György István.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.