2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sikeres volt a Wekerlefeszt

Főoldal>Kultúra>Sikeres volt a Wekerlefeszt
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. augusztus 30. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sikeresen zajlott le augusztus utolsó hétvégéjén, 27-én, szombaton a Wekerlefeszt nevű rendezvény a Wekerlei Kultúrházban.

A meleg ellenére sokan választották a művészetek közötti „tobzódást”. Tehették, mert a wekerlei művészeket összegyűjtő rendezvényen gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt sok érdekes programokat kínáltak. A különböző művészeti ágazatok színeiben bemutatkozó wekerlei művészek maguk is jelen voltak, így a személyes kapcsolat kialakítására is lehetőség nyílt.

 

A rendezvény kezdetén a 2011 tavaszi szezon leghűségesebb látogatói között kisorsolták a fődíjat, mely egy családi belépőjegy volt a mogyoródi Aquaparkba. Az események a Wekerle Galéria című kiállítás megnyitójával folytatódtak, a gyűjtemény a wekerlei képzőművészeik munkáiból álló válogatás.

 

A délután folyamán neves művészek vezették be az érdeklődőket a műhelytitkokba. Hernádi Paula Ferenczy Noémi-díjas grafikus és tűzzománc művész foglalkozásán mindenki elkészíthette saját tűzzománcozott lapocskáját, melyet helyben ki is égettek. Pál Csaba grafikus művész nyomdafesték és üveglap segítségével a monotípia technikájába avatta bele az érdeklődőket. Udvari Hajnalka textil művésszel táskát batikoltak a látogatók.

A kézműves foglakozásokkal párhuzamosan számos érdekes előadás, beszélgetés zajlott. Nagy érdeklődés övezte a wekerlei építészek vetítéssel egybekötött bemutatkozását, Csekei Tóth Eszter ikonfestő előadását, Zarnóczai Gizella és Vati Tamás táncművészeti bemutatóját és Somogyvári Rudolf dokumentumfilm-klubját.

A gyerekek Juhász Magda meseírótól hallhattak meséket a kertben, ahol mindemellett a rendezvény ideje alatt kirakodóvásárt is tartottak a művészek.

 

A zene sem maradt ki a válogatásból. A wekerlei zenészekkel folytatott kerekasztal-beszélgetés után a Triola Fúvósegyüttes játszott a teraszon. Az estét Geröly Tamás wekerlei zenészekkel összeállt csapata zárta hangulatos jazzkoncerttel.

 

A rendezvény hagyományteremtő szándékkal indult, és Szabó Mária igazgató elmondta, hogy jövőre is mindenképpen megrendezik a Wekerlefesztet. 2012-re egész napos rendezvényt terveznek azoknak a művészeknek a részvételével is, akik az idei évben nem tudtak eljönni.

A képzőművészeti tárlat október végéig látható a Wekerlei Kultúrházban.

 

A cikket köszönjük Szabó Máriának, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatójának.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.