2019. október 15., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sikeres volt a Wekerlefeszt

Főoldal>Kultúra>Sikeres volt a Wekerlefeszt
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. augusztus 30. 12:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sikeresen zajlott le augusztus utolsó hétvégéjén, 27-én, szombaton a Wekerlefeszt nevű rendezvény a Wekerlei Kultúrházban.

A meleg ellenére sokan választották a művészetek közötti „tobzódást”. Tehették, mert a wekerlei művészeket összegyűjtő rendezvényen gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt sok érdekes programokat kínáltak. A különböző művészeti ágazatok színeiben bemutatkozó wekerlei művészek maguk is jelen voltak, így a személyes kapcsolat kialakítására is lehetőség nyílt.

 

A rendezvény kezdetén a 2011 tavaszi szezon leghűségesebb látogatói között kisorsolták a fődíjat, mely egy családi belépőjegy volt a mogyoródi Aquaparkba. Az események a Wekerle Galéria című kiállítás megnyitójával folytatódtak, a gyűjtemény a wekerlei képzőművészeik munkáiból álló válogatás.

 

A délután folyamán neves művészek vezették be az érdeklődőket a műhelytitkokba. Hernádi Paula Ferenczy Noémi-díjas grafikus és tűzzománc művész foglalkozásán mindenki elkészíthette saját tűzzománcozott lapocskáját, melyet helyben ki is égettek. Pál Csaba grafikus művész nyomdafesték és üveglap segítségével a monotípia technikájába avatta bele az érdeklődőket. Udvari Hajnalka textil művésszel táskát batikoltak a látogatók.

A kézműves foglakozásokkal párhuzamosan számos érdekes előadás, beszélgetés zajlott. Nagy érdeklődés övezte a wekerlei építészek vetítéssel egybekötött bemutatkozását, Csekei Tóth Eszter ikonfestő előadását, Zarnóczai Gizella és Vati Tamás táncművészeti bemutatóját és Somogyvári Rudolf dokumentumfilm-klubját.

A gyerekek Juhász Magda meseírótól hallhattak meséket a kertben, ahol mindemellett a rendezvény ideje alatt kirakodóvásárt is tartottak a művészek.

 

A zene sem maradt ki a válogatásból. A wekerlei zenészekkel folytatott kerekasztal-beszélgetés után a Triola Fúvósegyüttes játszott a teraszon. Az estét Geröly Tamás wekerlei zenészekkel összeállt csapata zárta hangulatos jazzkoncerttel.

 

A rendezvény hagyományteremtő szándékkal indult, és Szabó Mária igazgató elmondta, hogy jövőre is mindenképpen megrendezik a Wekerlefesztet. 2012-re egész napos rendezvényt terveznek azoknak a művészeknek a részvételével is, akik az idei évben nem tudtak eljönni.

A képzőművészeti tárlat október végéig látható a Wekerlei Kultúrházban.

 

A cikket köszönjük Szabó Máriának, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatójának.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.