2022. augusztus 11., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Soha nem látott kórházfejlesztés indulhat Budapesten

Főoldal>Közérdekű>Soha nem látott kórházfejlesztés indulhat Budapesten
 
Írta: Szerk.
2017. április 10. 11:22
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Új centrumkórházak jöhetnek létre, és a teljes budapesti fekvőbeteg-intézményhálózat is megújulhat, korszerűsödhet 2025-re az Egészséges Budapest Program keretében. Bővülhet a Heim Pál Kórház ellátórendszere is, a társkórházak fejlesztése pedig már jövőre elindulhat.

Teljes egészében megújulhat a fővárosi egészségügyi ellátás 2025-re – nyilatkozta a Magyar Időknek Cserháti Péter, az Egészséges Budapestért Program (EBP) miniszteri biztosa, aki kitért arra, hogy a három „szuperkórház” mellett Budapest összes fekvőbeteg-intézményét is korszerűsítenék.

 

A dél-pesti centrumkórház központi intézménye egy, a Nagyvárad térre tervezett 1300 ágyas épülettömb lenne, amit az egyesített Szent István-Szent László Kórház területén építenének meg. Ezt egészíteni ki az Országos Kardiológiai Intézet, így biztosítva ezzel létrehozva a régióban élők sürgősségi ellátásának legfejlettebb bázisát. Valamint létrejönne egy kardiológiai, infektológiai, hematológiai és traumatológiai intézet is. Az észak-pesti centrumkórház feladatát a Honvédkórház látja majd el, a XI. kerületi Dobogó nevű városrészben pedig egy újonnan épített, 1058 ágyas modern tömbkórház látná el ezt a küldetést. Mindezt összeegyeztették a Semmelweis Egyetem fejlesztési tervével is, hiszen az új dél-budai szuperkórházat az orvosegyetem működtetné.

 

Gyermeksürgősségi centrummal és gyermekpszichiátriával egészülne ki a Heim Pál Kórház, és mivel ez az ellátás Budapesten jelentős fejlesztésre szorul, a másik két centrumhoz illesztve is önálló gyermekpszichiátriát hoznának létre.

 

A miniszteri biztos elmondta, hogy jövőre befejeződhet az engedélyeztetés, és megkezdődhetnek a szükséges előkészítő munkálatok. Ezzel párhuzamosan elindulhat a társkórházak további fejlesztése, amelyre összesen mintegy 55 milliárd forintot irányozna elő a kormány. Cserháti Péter szerint ideális esetben 2022-re befejeződhetnek a beruházások, Budapest teljes kórházi ellátórendszere pedig 2025-re újulna meg.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.