2022. október 02., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sportünnep a Reménység iskolában

Főoldal>Közülünk>Sportünnep a Reménység iskolában
 
Írta: Szerk.
2019. október 29. 11:29
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Puskás Ferencre, egykori diákjára, a legendás kispesti magyar labdarúgóra emlékszik a Reménység Katolikus Általános Iskola, ahol a megújult tornaterem felszentelésén átadták a Puskás Ferenc emléksarkot is.
Megújult a Reménység Katolikus Általános Iskola tornaterme, amelyhez a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programján, a Kispesti Női Kézilabda Klubbal közösen pályázott forrásért az intézmény. Az új sporttermet Gyetván Gábor, a Budapest-Kispesti Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa szentelte fel. A munkálatok során egyébként megújultak a tornateremhez tartozó kiszolgáló helyiségek, így az öltözők, mosdók és a szertár is.
 
A képre kattintva megtekintheti galériánkat.
 
A nemrégiben teljesen megújult és új emelettel bővült iskolában felszentelték a megújult tornatermet, de az épületben helyet kapott a az egykori diák, a legendás magyar labdarúgó, Puskás Ferenc tiszteletére állított emléksarok is.
 
– Büszke vagyok, hogy nemzeti büszkeségünk, Puskás Ferenc ide, a korábbi nevén Petőfi utcai Általános Iskolába, mai nevén a Reménységbe járt. Ez az emléksarok mutasson példát a mostani tanulóknak, hiszen Puskás Öcsit nem szédítették meg elért sikerei, a világhírnév; soha nem tagadta meg a magyarságát, példás életet élt családjával, és ugyan a történelem miatt elhagyni kényszerült Magyarországot, amikor lehetett, mégis hazatért – mondta az ünnepségen Géczy Árpád, az iskola igazgatója.
 
Fotók: Facebook
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.