2019. január 23., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szabadulna Európa a migráció nyomása alól

Főoldal>Közélet>Szabadulna Európa a migráció nyomása alól
 
Írta: Szerk.
2018. április 04. 16:12
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szabadulnának a migráció okozta teher alól a németek. Ezt támasztja alá az új belügyminiszter, Horst Seehofer nyilatkozata, amelyben kitoloncoló központ létrehozásáról beszélt. Közben számos ország ébred rá: változtatni kell bevándorláspárti politikáján. Izrael felfüggesztette az ENSZ-el kötött megállapodás végrehajtását, miszerint afrikai illegális migránsokat telepítsenek nyugati országokba, Ausztriában pedig hamarosan betiltják az iskolákban a fejkendő viselését. Hazánkat egyelőre ez a veszély nem fenyegeti, és ezt meg is kell őriznünk.

Bár jelenleg a magyar főváros a világ egyik legbiztonságosabb városa, kérdés, meddig tart ez az állapot. Elég egy rossz döntés, vagy elhibázott választás, és megváltozhat minden.
„Budapesten jó élni, gyermeket nevelni, jó biztonságban tudni a családjainkat, azonban a bevándorlóországok városaiban ez már nem így van” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök. Hozzátette, nem szabad megengedni, hogy megismétlődjön, ami három évvel ezelőtt a Keleti pályaudvaron és a II. János Pál pápa téren történt.

Bizonyára mindenkiben élesen él még az a kép, amely Budapest számos pontján – közte a Keleti pályaudvaron és a II. János Pál pápa téren – fogadott bennünket, amikor a migránsok szabadon bejutottak az országba. Köztereken aludtak, koszt és szemetet hagyva maguk után. A magyar kormány, élén Orbán Viktor, Európában elsőként lépett: kerítést építtetett, amely megvédi Magyarországot az illegális bevándorlóktól. Számos támadás érte bevándorlásellenes politikája miatt Európa több országától, és a hazai baloldaltól egyaránt. Ők ugyanis többször nyomatékosították: beengednék Magyarországra a migránsokat. Ahogyan tette ezt például Németország is, ahol az elmúlt években megduplázódott az életellenes és erőszakos bűncselekmények száma, ahol félelem ébredt az emberekben és sok helyen alig mernek utcára menni.

 

Szabadulna a migránsoktól Németország

 

Úgy tűnik, hogy a németek megelégelték Angela Merkel német kancellár bevándorláspárti politikáját, és ki akarják toloncolni a migránsokat. Erről az új belügyminiszter, Horst Seehofer beszélt nemrég. Vagyis hamarosan Németországban migránskitoloncoló központot hoznak létre, mivel az ország 2015 óta több mint egymillió migránst fogadott be. A német belügyminisztériumban a napokban készül el a javaslat. A döntés mögött valószínűleg az áll, hogy az új belügyminiszter másképp gondolkodik a migránshelyzetről, mint Angela Merkel. Jelenleg csak befogadó és elosztó központok vannak, amelyeket régi laktanyákból alakítottak ki. Egyébként ezt a mintát követné a MSZP-Párbeszéd miniszterelnökjelöltje, Karácsony Gergely is, amennyiben ők nyernék a választást. Ez pedig súlyos veszélyt jelentene hazánkra nézve.

 

A franciák is változtatnának

 

A francia főváros lakói is változást akarnak. Megunták, hogy az utcákat javarészt marokkói migránsokból álló bandák tartják rettegésben a La Chapelle, a Goutte-d’Or és a Barbès negyedekben. A dühös franciák egy petíciót is indítottak, amit eddig több mint 1600-an írtak alá. Azt szeretnék elérni, hogy a helyi kormányzat végre vegye fel a kesztyűt, tegyen rendet és lépjen fel a bandákkal szemben. Az aláírásgyűjtésbe több mint 250 bolttulajdonos is beszállt, akik azt kifogásolták, hogy az elmúlt hónapokban megsokszorozódott a rablások száma a boltokban. A bevándorlók több nőt is terror alatt tartanak Párizsban, amiért nem az általuk elvárt módon öltözködnek.

 

Tiltások Ausztriában

 

A legújabb hírek szerint Ausztria is keményebben lép fel a migránsokkal szemben. A jobboldali kormánykoalíció a napokban állapodott meg arról, hogy az óvodákban és az iskolákban betiltják a fejkendők viselését. Heinz Fassmann, oktatásügyi miniszter szakértőket kért fel a jogi állásfoglalásra, és miután a jelek szerint nincs akadálya, nyárig törvénybe iktatják a fejkendők száműzését.

 

Nem akarnak integrálódni

 

A migráció azért is jelent óriási terhet, mert az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy analfabéta, integrálódni nem akaró, erőszakos emberáradatról beszélünk, és joggal állíthatjuk, hogy a multikulturális társadalom terve megbukni látszik.

„Láncfűrésszel támadt a migráns Svájcban”; „Egy nigériai migráns bozótvágóval terrorizálta a vonatra várakozókat”… – ilyen, és ehhez hasonló esetek történnek világszerte. Így egyetlen országnak sem mindegy, hogy iskolázott, vagy analfabéta, gazdasági bevándorlókat fogad-e be. Utóbbiak ugyanis – az erőszak mellett – hosszú évekig csak pénzt visznek el az államkasszából. Az évekig tanítgatott, jelenleg írástudatlanok döntő része ugyanis munkanélkülivé válik majd, és az adott ország költségvetését állandóan meg fogja terhelni. Kreuzbergben – Berlin egyik városnegyedében –, a migránsok már kinyilatkoztatták: ők azért vannak ott, hogy az országot elfoglalják.

 

Az ellenzék is bevándorláspárti

 

Miközben Európa vezetői sorra ébrednek, a hazai ellenzék a magyar emberekkel szemben a migránsok érdekeit képviselnék. Vona Gábor miniszterelnök-jelölt úgy vélekedett, számára az iszlám az utolsó fénysugár, míg az MSZP-Párbeszéd üdvöskéje, Karácsony Gergely 2015-ben azt mondta, „Semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére.”, így kétségünk nem lehet afelől, hogy lebontanák a biztonságunkat jelentő határzárat. Az is felmerült, hogy üresen álló laktanyákba költöztetnék a migránsokat. Bár most megpróbálják letagadni, hogy készek a migránsok betelepítésére, Karácsony szövetségese, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó azt mondta: csak április 9. után árulják el, hogy mi az álláspontjuk a migránsok betelepítéséről. Ebből teljesen világos, hogy be akarják csapni a magyar embereket, de ha hatalomra kerülnek, akkor lebontják a határzárat, és végrehajtják a kötelező kvótát. Hiller István, Kispest MSZP-s országgyűlési képviselője korábban azt nyilatkozta, hogy utálja a kerítést, hülye, aki a kerítést szereti, és Burány Sándor, szintén MSZP-s országgyűlési képviselővel együtt nem szavazták meg a 2016-os kvóta népszavazás után az Alaptörvény módosítást, amely a kötelező betelepítési kvóta ellen szólt. Burány és Hiller nem támogatta az Alaptörvény módosítását a terrorveszélyre vonatkozóan, elutasították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet bevezetését, az embercsempészet büntetésének szigorítását, illetve a honvédség feladatkörének bővítését válsághelyzetben.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.