2020. augusztus 08., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szerb, lengyel és török diákok Kispesten

Főoldal>Közélet>Szerb, lengyel és török diákok Kispesten
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. július 04. 15:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kezdetét vette a kispesti testvérvárosok cserediákjainak üdülése a kerületben. A szerb, lengyel és török gyermekek július 4-én érkeztek Kispestre, ahonnan még aznap este Balatonra, az önkormányzat káptalanfüredi üdülőjébe utaznak.

Hagyományosan július elején érkeznek csereüdülésre Kispest testvérvárosaiból diákok a kerületbe. A szerbiai Zomborból, a törökországi Pendikből és a lengyelországi Krasowiceből idén is 25 fős csoportokat fogadott az önkormányzat. A gyerekek egy napot töltöttek Budapesten, ahol Rusz Boriszláv, a Kispesti Szerb Kisebbségi Önkormányzat elnöke mutatta be a nevezetességeket. a diákok innen Káptalanfüredre, a Kispesti Önkormányzat üdülőjébe utaznak. A szerb, török és lengyel diákok 10 napot töltenek a Balaton partján strandolással, sportprogramokkal és sok kirándulással.

 

A testvérvárosok diákjainak látogatása után a kispesti gyerekek is útra kelnek majd, 10-10 napot töltenek a szerb, lengyel és török városokban. Az idei évben a kerületi iskolákból válogatott nyolcadik osztályosok mellett a Kós Károly Általános Iskola és a Deák gimnázium tanulói juthatnak nyaraláshoz.

Rusz Boriszláv a diákok fogadása kapcsán kiemelte, Zomborral immár tíz éve tartja a kapcsolatot Kispest, és idén hatodik alkalommal fogad a kerület cserediákokat a városból. A legújabb testvérváros, Pendik tanulói pedig idén másodszor utaztak Magyarországra.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.