2019. május 22., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szülinapi kupa

Főoldal>Kölyök>Szülinapi kupa
 
Írta: Szerk.
2018. január 19. 10:48
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
10. születésnapján nyerte meg az FRT kupát Bardócz Milán, Kispest és talán az ország legifjabb rallyversenyzője. A fiút, aki 6 éves kora óta vezet a jövő reménységének tartják, így nem csoda, hogy idén várhatóan már egy kategóriát feljebb lép, vagyis hamarosan egyedül versenyez majd, oktatója nélkül.

Ennél jobb születésnapi ajándékot nem is kaphatott volna a 10 éves Bardócz Milán, mint, hogy megnyerte a január 13-án tartott FRT Kupát. Milán alig várta már ezt a napot.

 

- Hatalmas öröm volt neki, nagyon várta, hogy a születésnapján is a dobogó legfelső fokára állhasson – mondta el lapunknak Milán édesapja, Bardócz Attila, aki azt is elárulta, hogy Milán a szimulátorához kapott egy új, speciális kormányt a születésnapjára, amelyhez már váltó is van, hiszen a szabadidejében sem tud elszakadni a rallytól. – Ő szeretne az új Radó Pisti lenni. Vele edz, ő tanítja Milánt és ösztönzi a jobbnál-jobb eredményekre.

 

 

Milán a jelenlegi, kezdő-gyakorló kategóriában versenyez, ez azt jelenti, hogy az edzője ott ül mellette, és ha bármi probléma adódna, a pótpedálokkal besegít a versenybe, bár erre egyre ritkábban van szükség.  Ezért azt tervezik, hogy még idén átlép Milán abba a kategóriába, ahol már egyedül kell majd helytállnia. De mi lesz akkor? Egy 10 éves fiú egyedül a volánnál…

 

- Milán nagyon sokat tanult az elmúlt négy évben, maximálisan megbízunk benne és nem aggódunk – tette hozzá az édesapa, aki nagyon büszke fia sikereire, ami nem is csoda, hiszen  a Milán polcán található 20-25 serleg között szinte alig található olyan, amelyet nem győztesként kapott. Attila azt is hozzátette, hogy hálásak a Fő utcai Gábor Áron Általános Iskolának, akik mindenben támogatják Milánt.

 

Radó István, Európa-és többszörös Magyar Bajnok rally versenyző iskolájában tanul Milán, vele edz, és a versenyeken is ő ül mellette.

 

 

- Milánt a tehetsége mellett a lelkesedése viszi előre. Minden érdekli, ami az autózással kapcsolatos, folyamatosan erőnléti edzésekre jár, keményen le van terhelve, de bírja és szereti – kezdte az edző, aki szerint a gyerekek sokkal fogékonyabbak mindenre, így Milán is gyorsan tanul. - Én fordítva tanítok, először mutatom meg azokat a helyzeteket, amelyek a gyorsaság és a körülmények miatt előállhatnak, utána lassítunk. Ebben a sportágban nincs olyan pálya, ahol két méter egyforma lenne, így mindenre fel kell a versenyzőket készíteni, de azt gondolom, hogy ez csak a javukra válik – tett hozzá Radó István, aki azt is elárulta, hogy ha Milán egy kategóriát feljebb lép, akkor az első két-három versenyén még beül mellé, de utána már egyedül kell versenyeznie.

 

A 10 éves szülinapos versenyző és oktatója is elmondta, hogy természetesen az idei évben is örömmel lát minden kedves szurkolót a versenyeiken, és persze szeretettel várnak minden rally sportot és versenyautózást kedvelő, valamint a vezetési ismereteit, vezetéstechnikai tudását fejleszteni szándékozó érdeklődőt is a Radó Rally-Suliban!

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.