2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tarthatatlan az önkormányzati lakások állapota

Főoldal>Közélet>Tarthatatlan az önkormányzati lakások állapota
 
Írta: Szerk.
2015. február 18. 15:10
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Omladozó, lepusztult, beázó, penészes lakásokból áll az önkormányzat bérlakásállományának jelentős része, több bérlő pedig rendeltetésszerű használatra alkalmatlan lakásokban kénytelen élni. A lakhatásra alkalmas állapot biztosítása a bérbeadó, tehát az önkormányzat feladata volna a lakástörvény szerint. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője a lakásállomány felmérését és felújítási stratégia megalkotását javasolja.

Az önkormányzat tulajdonában álló lakások átfogó felmérését és a bérlakásállomány felújítását, megfelelő karbantartását tartalmazó megvalósítási ütemterv elkészítését javasolta a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Dódity Gabriella előterjesztését azzal indokolta, hogy az önkormányzat lakásállománya meglehetősen rossz állapotban van, sokan lakhatásra alkalmatlan otthonban élnek, többen pedig lakásra várnak, miközben több ingatlanhosszú ideig üresen, kihasználatlanul áll. A rászorulók számára is sok esetben lepusztult szociális lakásokat ajánl fel a városháza, már ha van egyáltalán szabad lakás – legalább is sokszor arra hivatkozik az önkormányzat, hogy nincs. Az ingatlanok rendeltetésszerű állapotáról a törvény szerint egyébként az önkormányzatnak kellene gondoskodnia. 

 

 

– A kerekesszékbe kényszerült férj családjának lakhatatlan, használatra alkalmatlan lakásokat ajánlott fel az önkormányzat, miközben több, viszonylag jó állapotú ingatlan áll üresen. Az ingatlanok legtöbbjében sem fűtés, sem elektromos hálózat sem volt. Mivel a lakások felújítása vélhetően magas költséggel jár, ezért akár több évre lebontott felújítási és hasznosítási stratégia készítését javasoljuk – magyarázta Dódity Gabriella. A kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének javaslatát januárban nem vette napirendre Gajda Péter (MSZP) polgármester, az előterjesztést februárban tárgyalják majd.

 

FORRÁS: www.doditygabriella.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.