2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Terror a Gyöngykagyló Óvodában

Főoldal>Közülünk>Terror a Gyöngykagyló Óvodában
 
Írta: Szerk.
2015. május 06. 10:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sokkoló esetet jelentett egy kerületi szülő a Magyar Nemzet Online-nak. Állítása szerint a Gyöngykagyló Óvoda egyik pedagógusa, a szülőket meghökkentő fegyelmezési módszereket alkalmazott több gyereknél. Az azóta elbocsátott óvónő azzal fenyegette a gyerekeket, hogy ha beszélnek erről a szüleiknek, akkor elmennek értük a gonosz emberek. Nem meglepő módon a kerület polgármestere nem egészen egyértelműen foglalt állást az ügyben.

Szekrénybe zárás és székhez kötözés. Csak két sokkoló „nevelési” módszer, melyet a Gyöngykagyló óvoda egyik alkalmazottja használt a csoportjában lévő gyerekek fenyítésére. Az esetre az egyik anyuka lett figyelmes, gyermeke szokatlan játszási szokásai alapján. Történt ugyanis, hogy  a gyerek otthon úgy játszott „óvodásat”, hogy az édesanyját a székhez kötözte.

 

A neve elhallgatását kérő szülő rögtön felkereste az MNO munkatárást. Elmondása alapján az óvónő azzal fenyegette a kicsiket, hogy ha bármit is elmondanak abból, ami a csoportban történik, akkor elmennek értük a „gonosz emberek”, és soha többé nem láthatják a szüleiket. Elpanaszolta, hogy a kisfia állítása szerint őt és egy barátját az óvónő többször is szekrénybe zárta, mert „rosszak voltak”. A meghökkentő nevelési eszközök között állítólag olyanok is szerepeltek, mint a szekrénybe zárás, továbbá a gyerek szájának szalaggal való leragasztása. Az óvodapedagógust azóta eltávolították a helyéről, az intézményvezető megfogalmazása szerint: a nem megfelelő nevelési elvek miatt.

 

Gajda furcsa állásfoglalása

 

A MNO megkereste az óvoda vezetőjét, aki a kerület polgármestere nélkül nem adhatott válaszokat a kérdésekre. Gajda Péter először egy kemény levélben a következőket reagálta: „ …polgármesterként és óvodás korú gyermek édesapjaként is elítélek minden olyan nevelési módszert, amely károsítja, veszélyezteti gyermekeink testi-lelki fejlődését. Természetesen alapos vizsgálatot fogok kérni a polgármesteri hivatal Humánszolgáltatási Irodájától.” 

 

Pár nappal később viszont a baloldali polgármesterben már kevésbé munkálkodhattak az atyai ösztöntök, ugyanis egy sokkal nyugodtabb és védelmezőbb nyilatkozatot adott ki:  „…a vezető asszony a jogszabálynak megfelelően járt el. Megtette az azonnali lépéseket a bizonyíthatóan szándékosan elkövetett kötelezettségszegéssel szemben. A megkérdezett szülők és pedagógusok is arról számoltak be, hogy a pedagógus munkájával kapcsolatban senki nem tett negatív jelzést a vezető felé. A vezető asszony sem tapasztalt agresszióra utaló jeleket a mindennapokban.”

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.