2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Testületi döntés a járási hivatalról

Főoldal>Közélet> Testületi döntés a járási hivatalról
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. október 19. 13:07
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Október 18-án tartotta Kispest testülete soros ülését, ahol a képviselők egyebek mellett döntöttek a járási hivatalok kialakításához szüksége megállapodásról.

Kispest képviselő-testülete hosszan tárgyalta a járási hivatalok kialakításához szükséges megállapodásról szóló napirendi pontot. A január 1-jétől létrejövő hivatalok kapcsán Gajda Péter polgármester fenntartásának adott hangot, kialakításukat elhibázott lépésnek, valamint az önkormányzat lerablásának nevezte. Dr. J. Nagy Éva jegyző ezzel szemben úgy fogalmazott, a megállapodás nem érinti a tulajdonjog kérdését, hiszen a járási hivatalnak csak használati joga lesz. Szathury Kolos képviselő a közigazgatás átalakításának harmadik lépcsőjeként definiálta a járások rendszerének létrehozását, s hangsúlyozta, a kispestiek érdeke ez a változás, hiszen az eddigi 60 helyett a jövőben mintegy 2000 ügykört lehet majd helyben elintézni. A képviselő a vita kapcsán megjegyezte, a szocialista politikusokkal ellentétben a Fidesz-KDNP frakció a kérdést nem az állam és az önkormányzat között folyó presztízsharcnak fogja fel, hanem a kerületben élők érdekeként, amely – mint fogalmazott – minden önkormányzati képviselő számára a legfontosabbnak kell lennie.  A hosszas vita után a képviselő-testület végül elfogadta a megállapodást.

Pályázatot ír ki az önkormányzat a Kispesti Uszoda álláshelyére, az intézmény jelenlegi vezetője, Geleta Károly ugyanis decemberben távozik az uszoda éléről. Geleta Károly tavaly július óta látta el a vezetői teendőket, s irányítása alatt számos olyan beruházás, fejlesztés és működési átalakítás történt az intézményben, melyekre a korábbi években nem került sor, s melyek ugyanakkor elengedhetetlenek voltak a megfelelő üzemeltetéshez.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.