2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tiltakozzunk együtt az állatkínzások ellen

Főoldal>Közélet>Tiltakozzunk együtt az állatkínzások ellen
 
Írta: Szerk.
2016. február 12. 09:52
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Fogjunk össze az állatkínzások ellen, álljunk ki közösen az állatok jogaiért és biztonságáért. Kispesti állatbarátok sem hagyhatják szó nélkül a deteki brutalitást. Találkozzunk február 20-án 12:30 órakor a Határ úti buszvégállomás metrólejáratánál, hogy együttesen tiltakozzunk az állatkínzás ellen. Mutassuk meg, hogy nekünk, kispestieknek is fontos az állatok védelme.

Mint ismeretes közelmúltban nyilvánosságra került egy videó, ahol a deteki alpolgármesternek a fia brutális kegyetlenséggel veri szét baseball ütővel egy kiskutya fejét.  Nem hagyhatjuk, hogy következmények nélkül maradjanak az ehhez hasonló kegyetlenségek. A magyar törvények lehetőséget adnak arra, hogy a bírók letölthető börtönbüntetést szabjanak ki állatok bántalmazásáért, ezzel szemben a gyakorlatban rendszerint csak felfüggesztett szabadságvesztés a végső ítélet. Itt az idő, hogy a bíróságok meghallják az állatszerető emberek hangját, hogy példás büntetéssel sújtsák a kegyetlen tettek elkövetőit.

 

Az állatvédő szervezetek közös megmozdulást szerveznek az állatkínzás ellen, a Nyugati pályaudvarról menetelnek a Parlament elé, kiállnak azon törvények betartatása érdekében, hogy az állatkínzók megkapják méltó büntetésüket. A kispesti Fidesz képviselő irodájának dolgozói is kiállnak az állatkínzás ellen, a köztudottan állatvédő Dódity Gabriella az önkormányzat fideszes képviselője fontosnak tartja, hogy a kispesti lakosok is hallassák a hangjukat a rendezvényen.

 

 

- Február 20-án az állatvédő szervezetek közös megmozdulást szerveznek az állatkínzás ellen, amellett kiállva, hogy az állatkínzók megkapják méltó büntetésüket. Mutassuk meg, hogy nekünk, kispestieknek is fontos az állatok védelme! Menjünk együtt Kispestről! Találkozzunk a Határ úti buszvégállomás metrólejáratánál február 20-án 12.30-kor! A szervezők azt kérik, aki egyetért a célokkal, kössön kék sálat a nyakába. Bízom benne, minél többen leszünk – hívja fel a kispestiek figyelmét Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz frakcióvezetője, és arra kéri az összes kispesti állatbarátot, hogy tartson vele az állatvédelmi megmozdulásra. 

 

Az elmúlt öt évben számos esetben szigorodott az állatvédelmi törvény, ebből is látszik, hogy a kormány komolyan veszi az állatok jogait. Az állatvédelmi bírság alapösszege ötezer forintról tizenötezerre nőtt, de többszöri jogsértés esetén akár több százezer forintos bírságot is ki lehet szabni. A rendelet értelmében tilos gerinces állatot kör alapú kalitkában vagy gömb alakú akváriumban, és gerinces állat kifejlett egyedét harminc liternél kisebb űrtartalmú térben tartani. Rendelkeztek arról is: a kutya-, a macska- és a görénykölyköket nyolchetes korukig az anyjukkal kell tartani, a hím sziámi harcos halakat pedig úgy kell tartani, hogy azok egymást, illetve a tükörképüket ne láthassák. A rendelet kimondja, hogy a kutyák farkát csak az állat hétnapos koráig szabad kurtítani. Ugyancsak százötvenezer forintra kell büntetni azt, aki állatot emberre vagy állatra uszított, állatviadalra idomított, állatviadalt szervezett, tartott, arra fogadást szervezett, azon közreműködött. Ez év január elsejétől tilos kutyát láncra kötve tartani, valamint növekedett a rossz tartási körülményekre vonatkozóan kivethető bírságok összege is.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.