2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tizedik alkalommal is kiosztották a Zöld Kispestért díjakat

Főoldal>Közülünk>Tizedik alkalommal is kiosztották a Zöld Kispestért díjakat
 
Írta: Szerk.
2017. május 17. 13:10
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Idén nyolcan vehették át a Zöld Kispestért díjat a KMO-ban tarott átadóünnepségen.

A díjat azok kapják, akik közvetlen tevékenységükkel részt vállalnak a környezetük szebbé, zöldebbé, virágosabbá tételében.

 

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjat kapott:

 

Krekuska Ferenc– Az Árpád utca 7/B számú ház előtti zöldterületet közel 15 éve gondozza, „kertje” minden évben virágba borítja az utcát. Munkájával példát mutat a lakóközösség fiatal és idősebb tagjainak egyaránt.

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjat kapott:

 

Kecskés István – A Hungária út és a Nagykőrösi út sarkán lévő elvadult zöldterületet néhány éve ő kezdte újjávarázsolni: járdára kilógó bokrok rendbetételével, a gyomok kiirtásával, örökzöldek, színes évelők és egynyári virágok telepítésével olyan üde kis kertet hozott létre a területen, melyet az arra járók nap mint nap megcsodálhatnak. 

 

Zöld Kispestért pogármesteri díjat kapott:

 

Tóthné Molnár Éva – Immár 8 éve, a férjével közösen rendezgeti a Vak Bottyán u. 58. szám alatt lévő ház melletti előkertet, jó példával szolgálva a többi lakó előtt – így a ház előtti rész már mindkét oldalon tovább szépült. A lakók minden évszakban hozzátesznek valamit a kerthez, például a nőnapi cserepes növények is ide kerülnek.

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjat kapott:

 

Dévényi Judit – A Pákozd u. 7. számú ház előtt igényes kialakítással oldották meg a járda és az úttest közötti zöldsáv rendezését. A kiültetés amellett, hogy esztétikus, alkalmazkodik a városi klímához, így hosszú távon is fenntartható, és akadályozza azt is, hogy az autók a járdán parkoljanak. 

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjat kapott környezetvédemi tevékenységéért:

 

Mester Jolán – A Kispesti Kertbarát Klub alelnökeként a programok szervezésében, lebonyolításában aktív szerepet vállal, kirándulásokat és kiállításokat szervez, az önkormányzattal együttműködve koordinálja a „Legszebb konyhakertek” versenyt. Kreatív ötleteivel új színt visz a klub életébe, a személyes kapcsolatok ápolásával erősíti a klubtagok közötti baráti összefogást. 

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjat kapott környezetvédelmi tevékenységéért:

 

Dér-Mányi Móni – Az Shopmarkban (korábbi Europark) működő Helen Doron nyelviskola vezetőjeként fontosnak tartja, hogy több szálon is kapcsolódjon Kispesthez: az elmúlt évek során jó kapcsolatot sikerült kialakítania több kerületi civil szervezettel, óvodákkal, a Kispesti Családsegítő Szolgálattal, akiknek minden évben gyűjtenek játékokat. Az idei évben a zöld lakókörnyezet értékeinek bemutatása érdekében a WTE-vel és a Magyar Madártani Egyesülettel eggyüttműködve, az önkormányzat, a Közpark Kft., a tanárok és a diákok segítségével valósítottak meg Wekerlén madár-tanösvényt.

 

Zöld Kispestért díjat kapott:

 

Kispesti Bóbita Óvoda, a díjat átvette Benkőné Sipos Erika óvodavezető és Birszán Zsoltné óvodapedagógus – A már 5 éve – a kerületben elsőként – az „Örökös Zöld Óvoda” címet elnyert óvoda pedagógiai programjának alappillére a környezeti nevelés. A gyerekekkel, nevelőkkel közösen végzett folyamatos környezetvédő tevékenység például a szelektív gyűjtés, az energiatakarékosság, a komposztálás mellett fontosnak tartják az intézmény környezetének szépítését, valamint a közös cél érdekében más intézményekkel, civil szervezetekkel, közösségi kertekkel történő együttműködést. 

 

Zöld Kispestért díjat kapott: 

 

SPEED BIKE Kft. Kerékpáráruház, a díjat átvette Dohány Zoltán ügyvezető – A Hungária út 2. szám alatti kerékpáráruház nyitásával egyidejüleg, 2010-ben alakították ki az üzlet előtt, közterületként megnyitott, 450 m2-es területen a szökőkutat, pihenőhelyekkel és igényes díszburkolattal, melyet azóta is rendben tartanak, üzemeltetnek.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.