2018. június 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tizedik alkalommal is kiosztották a Zöld Kispestért díjakat

Főoldal>Közülünk>Tizedik alkalommal is kiosztották a Zöld Kispestért díjakat
 
Írta: Szerk.
2017. május 17. 13:10
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Idén nyolcan vehették át a Zöld Kispestért díjat a KMO-ban tarott átadóünnepségen.

A díjat azok kapják, akik közvetlen tevékenységükkel részt vállalnak a környezetük szebbé, zöldebbé, virágosabbá tételében.

 

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjat kapott:

 

Krekuska Ferenc– Az Árpád utca 7/B számú ház előtti zöldterületet közel 15 éve gondozza, „kertje” minden évben virágba borítja az utcát. Munkájával példát mutat a lakóközösség fiatal és idősebb tagjainak egyaránt.

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjat kapott:

 

Kecskés István – A Hungária út és a Nagykőrösi út sarkán lévő elvadult zöldterületet néhány éve ő kezdte újjávarázsolni: járdára kilógó bokrok rendbetételével, a gyomok kiirtásával, örökzöldek, színes évelők és egynyári virágok telepítésével olyan üde kis kertet hozott létre a területen, melyet az arra járók nap mint nap megcsodálhatnak. 

 

Zöld Kispestért pogármesteri díjat kapott:

 

Tóthné Molnár Éva – Immár 8 éve, a férjével közösen rendezgeti a Vak Bottyán u. 58. szám alatt lévő ház melletti előkertet, jó példával szolgálva a többi lakó előtt – így a ház előtti rész már mindkét oldalon tovább szépült. A lakók minden évszakban hozzátesznek valamit a kerthez, például a nőnapi cserepes növények is ide kerülnek.

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjat kapott:

 

Dévényi Judit – A Pákozd u. 7. számú ház előtt igényes kialakítással oldották meg a járda és az úttest közötti zöldsáv rendezését. A kiültetés amellett, hogy esztétikus, alkalmazkodik a városi klímához, így hosszú távon is fenntartható, és akadályozza azt is, hogy az autók a járdán parkoljanak. 

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjat kapott környezetvédemi tevékenységéért:

 

Mester Jolán – A Kispesti Kertbarát Klub alelnökeként a programok szervezésében, lebonyolításában aktív szerepet vállal, kirándulásokat és kiállításokat szervez, az önkormányzattal együttműködve koordinálja a „Legszebb konyhakertek” versenyt. Kreatív ötleteivel új színt visz a klub életébe, a személyes kapcsolatok ápolásával erősíti a klubtagok közötti baráti összefogást. 

 

Zöld Kispestért polgármesteri díjat kapott környezetvédelmi tevékenységéért:

 

Dér-Mányi Móni – Az Shopmarkban (korábbi Europark) működő Helen Doron nyelviskola vezetőjeként fontosnak tartja, hogy több szálon is kapcsolódjon Kispesthez: az elmúlt évek során jó kapcsolatot sikerült kialakítania több kerületi civil szervezettel, óvodákkal, a Kispesti Családsegítő Szolgálattal, akiknek minden évben gyűjtenek játékokat. Az idei évben a zöld lakókörnyezet értékeinek bemutatása érdekében a WTE-vel és a Magyar Madártani Egyesülettel eggyüttműködve, az önkormányzat, a Közpark Kft., a tanárok és a diákok segítségével valósítottak meg Wekerlén madár-tanösvényt.

 

Zöld Kispestért díjat kapott:

 

Kispesti Bóbita Óvoda, a díjat átvette Benkőné Sipos Erika óvodavezető és Birszán Zsoltné óvodapedagógus – A már 5 éve – a kerületben elsőként – az „Örökös Zöld Óvoda” címet elnyert óvoda pedagógiai programjának alappillére a környezeti nevelés. A gyerekekkel, nevelőkkel közösen végzett folyamatos környezetvédő tevékenység például a szelektív gyűjtés, az energiatakarékosság, a komposztálás mellett fontosnak tartják az intézmény környezetének szépítését, valamint a közös cél érdekében más intézményekkel, civil szervezetekkel, közösségi kertekkel történő együttműködést. 

 

Zöld Kispestért díjat kapott: 

 

SPEED BIKE Kft. Kerékpáráruház, a díjat átvette Dohány Zoltán ügyvezető – A Hungária út 2. szám alatti kerékpáráruház nyitásával egyidejüleg, 2010-ben alakították ki az üzlet előtt, közterületként megnyitott, 450 m2-es területen a szökőkutat, pihenőhelyekkel és igényes díszburkolattal, melyet azóta is rendben tartanak, üzemeltetnek.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.