2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Több gyerek ehet szeptembertől ingyen

Főoldal>Közélet> Több gyerek ehet szeptembertől ingyen
 
Írta: Szerk.
2015. július 17. 15:49
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az új kormányszabályozásoknak köszönhetően szeptembertől több tízezer bölcsődés és óvodás gyerek részesül ingyenes étkeztetésben az ország valamennyi tanintézményeiben. Mint kiderült, idén 58 milliárd forintot szánnak erre a célra, amely a következő másfél évben közel 15 milliárd forint megtakarítást jelent a családoknak.

Az új szabályozás sokkal szélesebb körben teszi kedvezményessé a bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetést szeptembertől. Az új szempontrendszerben fontos lesz a jövedelem és a tartósan beteg gyermekek száma. 100 százalékos támogatásban részesülnek azok, akik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapnak. Változás lesz a három, vagy annál több gyereket nevelő, illetve a tartósan beteg vagy fogyatékos gyereket nevelő családoknál. Az eddigi 50 százalékos támogatás, szintén száz százalékos lesz számukra is. Külön fontos, hogy a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő családoknál az egészséges gyerekeket is érinti a teljes körű támogatás.

 

 

Jövedelem szempontjából azok a családok kapnak maximális támogatást, ahol az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a minimálbér 130 százalékát, vagyis 89.408 forintot. Fontos, hogy a kedvezmények igénybevételéhez a megfelelő dokumentumok bemutatása szükséges, úgymint; a 3 hónapnál nem régebbi, magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás, fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye. A Három vagy többgyermekes családok esetében elegendő a szülő nyilatkozata.

 

A kormány tervei szerint 2016-től a jelenleginél magasabb, 71,7 milliárd forint lesz. A kiemelkedő összeg nem csak a kedvezményezettek számán, de az ételek minőségén is észrevehető lesz. Fontos szempont lesz, hogy egészségesebb, táplálóbb ételeket kapnak a gyerekek, odafigyelve a túlzott zsír- és cukorfogyasztás elkerülésére. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.