2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Több gyerek ehet szeptembertől ingyen

Főoldal>Közélet> Több gyerek ehet szeptembertől ingyen
 
Írta: Szerk.
2015. július 17. 15:49
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az új kormányszabályozásoknak köszönhetően szeptembertől több tízezer bölcsődés és óvodás gyerek részesül ingyenes étkeztetésben az ország valamennyi tanintézményeiben. Mint kiderült, idén 58 milliárd forintot szánnak erre a célra, amely a következő másfél évben közel 15 milliárd forint megtakarítást jelent a családoknak.

Az új szabályozás sokkal szélesebb körben teszi kedvezményessé a bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetést szeptembertől. Az új szempontrendszerben fontos lesz a jövedelem és a tartósan beteg gyermekek száma. 100 százalékos támogatásban részesülnek azok, akik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapnak. Változás lesz a három, vagy annál több gyereket nevelő, illetve a tartósan beteg vagy fogyatékos gyereket nevelő családoknál. Az eddigi 50 százalékos támogatás, szintén száz százalékos lesz számukra is. Külön fontos, hogy a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő családoknál az egészséges gyerekeket is érinti a teljes körű támogatás.

 

 

Jövedelem szempontjából azok a családok kapnak maximális támogatást, ahol az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg a minimálbér 130 százalékát, vagyis 89.408 forintot. Fontos, hogy a kedvezmények igénybevételéhez a megfelelő dokumentumok bemutatása szükséges, úgymint; a 3 hónapnál nem régebbi, magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás, fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye. A Három vagy többgyermekes családok esetében elegendő a szülő nyilatkozata.

 

A kormány tervei szerint 2016-től a jelenleginél magasabb, 71,7 milliárd forint lesz. A kiemelkedő összeg nem csak a kedvezményezettek számán, de az ételek minőségén is észrevehető lesz. Fontos szempont lesz, hogy egészségesebb, táplálóbb ételeket kapnak a gyerekek, odafigyelve a túlzott zsír- és cukorfogyasztás elkerülésére. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.