2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Több mint másfélszeresére nőtt a vendégéjszakák száma

Főoldal>Közérdekű>Több mint másfélszeresére nőtt a vendégéjszakák száma
 
Írta: Szerk.
2021. augusztus 09. 12:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma több mint másfélszeresére nőtt júniusban 2020 azonos időszakához képest, ugyanakkor 57 százalékkal csökkent a járvány előtti, 2019-es év júniusához mérten. A legnépszerűbb turisztikai régió idén is a Balaton volt, ahol a vendégéjszakák harmadát regisztrálták.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatása szerint a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések könnyítésének hatására a belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma idén júniusban másfélszeresére nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, azonban 33 százalékkal elmaradt a járvány kitörése előtti év júniusához képest.

 

A külföldi vendégek 2020 júniusához képest idén kétszer több éjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken.  A számok 2019 júniusához viszonyítva, amikor 222 ezer éjszakát töltöttek el, 85 százalékos csökkenést mutatnak. A KSH friss adatai szerint az összes, 1,328 millió vendégéjszaka 83 százalékát a belföldi vendégek töltötték el idén júniusban. Májushoz képest a belföldi vendégéjszakák száma 585 ezerrel, 1,107 millióra nőtt.

 

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 85 százalékkal, 24,9 milliárd forintra emelkedett a vizsgált hónapban az előző év júniusához képest. A belföldi vendégek száma 444 ezer volt, ami 42 százalékos növekedést jelent tavaly júniushoz képest, a vendégéjszakák száma pedig 51 százalékkal nőtt. Az éjszakák többségét – 66 százalékát – szállodákban töltötték el; ebben az esetben másfélszeres növekedésről beszélhetünk.

 

Tavaly júniushoz képest idén 18 százalékkal több éjszakát regisztráltak panziókban, kempingek esetében 27 százalékos növekedésről számolt be a KSH. A közösségi szálláshelyeken majdnem kétszeresére nőtt a forgalom a tavalyi év júniusához képest. A legnépszerűbb turisztikai régió ezúttal is a Balaton volt, ahol harmadát regisztrálták a belföldi vendégéjszakáknak.

Külföldi vendégből 86 százalékkal több volt, mint 2020 júniusában – ezúttal 84 ezren érkeztek a magyarországi szálláshelyekre. Többségük szállodában szállt meg, ahol az eltöltött éjszakák száma mintegy két és félszeresére nőtt a tavalyi év júniusához mérten. A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint a növekedés Budapest esetében volt a legnagyobb – több mint hatszoros.

   

Ez év júniusában 2296 kereskedelmi szálláshely, köztük 756 szálloda és 878 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében. Idén január-júniusban az előző év azonos időszakához képest a kereskedelmi szálláshelyek 48 százalékkal kevesebb, összesen 2,8 millió vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek 30, a külföldiek 73 százalékkal kevesebb vendégéjszakát – 2,1 millió, illetve 631 ezer – töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

 

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele az első fél évben folyó áron 48 százalékkal csökkent, és 53 milliárd forintot tett ki. A Szép-kártya költések értéke júniusban meghaladta a 4 milliárd forintot, január-júniusban 6,6 milliárd forint volt.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.