2019. október 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Történelmi fejlődési pályán Budapest

Főoldal>Közérdekű>Történelmi fejlődési pályán Budapest
 
Írta: Szerk.
2018. március 14. 18:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
2010 óta mintegy 110 kiemelt beruházás valósult, vagy valósul meg szerte Budapesten, csaknem 200 helyszínen. Ezzel szemben a 2010 előtti baloldali kormányok idején összesen hét volt. Az oktatási, kulturális, közlekedési és egyéb fejlesztésekről, azok hátteréről dr. György István, a Fidesz kispesti és kőbányai képviselőjelöltje számolt be.

Robbanásszerű fejlődésnek indult 2010-ben a magyar főváros, amely fejlődési pálya azóta is felfelé ível. Ha körülnézünk, a saját szemünkkel is láthatjuk, hogy minden városrészben jelentős fejlesztések és felújítások valósultak meg. Bármerre is járunk a városban, nem tudunk úgy körülnézni, hogy ne lássunk valamelyik irányban építkezéseket, toronydarukat…  

– Magyarországon olyan volumenű és nagyságú fejlesztések mentek végbe 2010 óta, amelyekre a Millennium, tehát 1896 óta nem volt példa. Ilyen a közigazgatási rendszer átalakítása, de a kiemelt beruházások is – mondta lapunknak a Fidesz kispesti és kőbányai országgyűlési képviselőjelöltje. Dr. György István, akinek 2010 és 2014 között városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettesként is, de jelenleg kormánymegbízottként is komoly rálátása van a fővárosban zajló kiemelt beruházásokra.

– A mai napig csak Budapesten kétszáznál is több helyszínt érintő, több mint 110 kiemelt beruházásról döntött a kormány 2010 óta, ezzel szemben a 2002-2010 közötti baloldali kormányok idején összesen hét volt – emlékeztetett a képviselőjelölt. Ezek egy jó része már megvalósult, vagy folyamatban van, de olyanok is vannak, amelyek megvalósítása ugyan még nem indult el, de a döntés megszületett róluk. – Nézzük meg a Kossuth teret és az Országház épületét, jusson eszünkbe a lepusztult állapotú, de gyönyörűen felújított Várkert Bazár. Az Erkel Színházat évekre bezárták 2010 előtt, ma ragyogó előadásokat nézhetünk meg benne és az Operaház jelenleg is zajló felújítása miatt az operákat is ott adják elő. Itt van a Liget-projekt is, amely a hagyományok és a zöldfelületek megőrzésével teszi majd világszínvonalú kulturális parkká a Városligetet, benne a Magyar Zene Házával, a Néprajzi Múzeummal és más múzeumokkal. Megannyi oktatási, kulturális, közlekedési és közterületi fejlesztés valósult meg az elmúlt években kiemelt kormányzati beruházásként – sorolta dr. György István.

– Egy kormány teljesítményének megítélése mindig sok tényező számbavételén múlik – magyarázta a képviselőjelölt. - Folyik-e munka az országért, a nemzetért és az emberekért, ad-e otthonteremtési támogatást, családi adókedvezményt, béremeléseket. Ennek pedig az az alapja, hogy milyen állapotban van a mindezt lehetővé tévő gazdaság, de ugyanilyen hangsúlyosak ezek a fejlesztések is.

 

Gyorsuló budapesti kórházfejlesztések

Felgyorsulhatnak a tervezett fővárosi kórházfejlesztések is és az ezekhez szükséges engedélyeztetési és végrehajtási eljárások, mivel a kormány kiemelt beruházássá nyilvánította a 3 centrumkórház kialakítását, valamint 25 kórház, illetve 7 rendelőintézet felújítását célzó Egészséges Budapest Programot. Ennek köszönhetően hamarabb kezdődhetnek, tehát hamarabb is fejeződhetnek be a munkálatok. Ezekről, különösen a Kispestet érintő fejlesztésekről lapunk is beszámolt korábban.

 

Látványos beruházások

Komplex oktatási és kollégiumi épületet kapott a 2012-ben létrejött Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Budapest VIII. kerületében, a Diószeghy Sámuel utcában. A Ludovika Campuson XXI. századi körülmények között tanulhatnak azok, akik a haza szolgálatát választják hivatásként. 

 

Kiemelt beruházásként valósult meg a 2017-es Fina Világbajnokság központi helyszíne, a Duna Aréna is, amely már az építkezés alatt elnyerte a sportszakma elismerését, ahol a magyar sportolók és szurkolók sok felejthetetlen pillanatokat éltek át.

 

A Liget Projekt 2017-ben egyedüli európaiként került be a világ legjobb és legátfogóbb nagyprojektjeit elismerő MIPIM Awards legjobb négy projektje közé. A projekt során bővülő zöldfelületek és megújuló, valamint újonnan megépített kulturális intézmények mellett több sportolási és családias programra nyílik majd lehetőség a Városligetben.

 

A Várkert Bazár felújításáról 2011-ben döntött a kormány és 2014 áprilisában adták át a nagyközönségnek, azóta magas színvonalú programoknak ad helyet. A Budai Ifjúsági Park legendás koncerteknek is helyszíne volt, amely közel 30 évig állt kihasználatlanul, kitéve a pusztulásnak. Mára újra régi fényében tündököl.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.