2023. február 02., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Törvénysértő volt a plakátok leragasztása

Főoldal>Közérdekű>Törvénysértő volt a plakátok leragasztása
 
Írta: Szerk.
2018. március 20. 09:52
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megszületett a végső döntés: törvénysértő módon ragaszttatta le Gajda Péter polgármester megbízásából Kispest Önkormányzata a Fidesz-KDNP „Együtt bontanák le a határzárat” választási plakátját. A Kúria jóváhagyta a Nemzeti Választási Bizottság azon határozatát, amelyben megállapítja a törvénysértést, és eltiltja az önkormányzatot és Gajda Péter MSZP-s polgármestert a további jogsértéstől.

Mint ismert, Gajda Péter polgármester egy nemrég megszavazott kispesti rendeletre hivatkozva, az abban szereplő, kollégáiból álló munkacsoport javaslatára úgy döntött, gyűlöletkeltésre alkalmas a Fidesz „Együtt bontanák le a határzárat” választási plakátja, ezért pártállami időket idéző módszerrel több helyen leragaszttatta azt. Ezt többen is kifogásolták a kerületből, amelynek helyt adott a Nemzeti Választási Bizottság, és megszületett a másodfokú határozat: a bírság mellett eltiltja a további jogsértésektől Kispest Önkormányzatát és Gajda Péter polgármestert, aki a Kúriához fordult jogorvoslatért. A Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, így a döntés jogerős.  

 

Gajda Buránynak és Hillernek asszisztál

Gajda Péter, aki a kerületiek érdekeit védő, a kispestiek mindennapjait segítő szerepben tetszeleg, éppen a kispestiek pénzét szórja el arra, hogy eltüntesse a neki és a pártjának, az MSZP-nek nem tetsző véleményeket. Mi is volt a plakáton? Az, amelyet pártja, az MSZP, és annak kispesti jelöltjei is osztanak - le kell bontani a Magyarország határait védő kerítést. Nem csoda, hogy szégyellik pártjuk álláspontját, szórólapjaikon még az MSZP logót is elfelejtették feltüntetni, miniszterelnökjelöltjük pedig egy olyan személy, aki nemrég úgy nyilatkozott: a szocialistákat jobban utálja még a Fidesznél is. Szerintük pedig nemcsak a határzár hülyeség, hanem elfogadhatónak tartják a migránsok tízezreit a nyakunkba hozó kötelező betelepítési kvótát is. Gajda a plakátleragasztással Burány Sándor és Hiller István országgyűlési képviselőjelölteknek asszisztál, hiszen a baloldal a jelek szerint az igazságot szeretné elfedni, vagyis azt, hogy hatalomra kerülésük esetén lebontanák a határzárat, és beengednék az országba a migránsokat.  Céljaik eléréséhez pedig a törvénysértéstől sem riadnak vissza. De most nagyon elszámolta magát a polgármester, még akkor is, ha a Kúria a korábban kiszabott több mint egymillió forintos büntetést eltörölte.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.