2021. február 26., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

További fejlesztésekért lobbizik a tanácsnok

Főoldal>Közélet>További fejlesztésekért lobbizik a tanácsnok
 
Írta: Szerk.
2015. február 17. 13:43
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesti közlekedési fejlesztésekkel kapcsolatban kéri a kispesti fejlesztéspolitikai tanácsnok a Fővárosi Önkormányzat támogatását. Dódity Gabriella elsősorban a Derkovits és a Határ út forgalomcsökkentésére és az Ady Endre út felújításának folytatására hívta fel a városatyák figyelmét.

A jövőben számos olyan fejlesztés indokolt, amelyek a dél-pestiek, így a kispestiek számára is előnnyel járnak. Dódity Gabriella elsősorban a Határ út és a Derkovits utca további forgalmi tehermentesítését sürgette.

 

– Sok éve húzódó probléma a Határ út és a Derkovits utca tehermentesítése, rendkívül fontos volna az utak mentén élő családok egészsége és nyugalma érdekében a mielőbbi megoldás – hangsúlyozta helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Az elmúlt önkormányzati ciklusban Dódity a városüzemeltetési főpolgármester-helyettesi kabinet főtanácsadójaként maga is kezdeményezte a teherautó-forgalom mérséklését; a Határ úton fokozott ellenőrzések indultak, a Derkovits utcából pedig egyenesen kitiltották a nehézgépjárműveket. A szűk, de rendkívül forgalmas utcában 40 km/h sebességkorlátozást vezettek be, illetve a környezetbarát, földgáz meghajtású buszokat állítottak forgalomba. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ekkor megvizsgálta a forgalomterhelés további csökkentésének lehetőségeit is, amelyek közül szakmailag a reptéri gyorsforgalmi út és a Gyömrői út fejlesztése bizonyulna hathatós intézkedésnek. A BKK ezt legkorábban 2016-2017-ben tartotta reálisnak – avatott be a részletekbe Dódity Gabriella.

Dódity Gabriella: A Határ út forgalomterhelése ügyében lépni kell

 

A fejlesztések között fontos még az Ady Endre út

 

 Mint ismeretes a Fővárosi Önkormányzat 2014-ben fejezte be az Ady Endre út első, meglehetősen rossz állapotban lévő, Baross utca és Rákóczi utca közötti szakaszának felújítását. A főút többi szakasza is felújításra szorul, amelyet szintén kezdeményezett a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Fővárosi Önkormányzatnál.

 

 

Három év múlva hosszabbodhat  a 42-es

Az Ady Endre úti villamos meghosszabbításának fontosságára szintén felhívta a figyelmet levelében a fejlesztéspolitikai tanácsnok. A fővárosi önkormányzat tervezett villamosprojektjével kapcsolatban a legutóbbi testületi ülésen jelen lévő BKK szakemberek elmondták, a kispestieknek nemcsak azért lenne jó a vonal meghosszabbítása a Havanna- illetve a Gloriett lakótelep felé, mert ez együtt járna a kispesti szakasz felújításával és alacsonypadlós járművek forgalomba állításával, hanem azért is, mert a jelenlegihez képest jelentősen gyakrabban járna a villamos. A BKK szakembere szerint EU-s vagy fővárosi forrás rendelkezésre állása esetén 2017-ben valósulhat meg a projekt.

 

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.