2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

További rezsicsökkentés jöhet

Főoldal>Közélet>További rezsicsökkentés jöhet
 
Írta: Pászti András
2013. február 07. 13:49
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az energiaárak év eleji csökkentése után újabb könnyítést kapnak a családok. A gyulai Fidesz-KDNP frakcióülés után a kormánypártok bejelentették, hogy július 1-jétől a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz-, valamint a kéményseprési díjak is csökkennek.

Jó hírrel indult az év a háztartások számára, hiszen 22 év után először nem emelkedtek, hanem csökkentek a rezsiköltségek. Egy tavaly év végi kormánydöntés értelmében január 1-től tíz százalékkal kevesebbet fizetünk az energiaszolgáltatóknak.

 

A kormány 2012 decemberében döntött arról, hogy a villamos energia, a földgáz és a távfűtés lakossági árát 2013. január elsejétől közel 10 százalékkal csökkenti. Az intézkedés mintegy négymillió háztartást érint. Július 1-jén újabb rezsicsökkentés következhet: a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz-, valamint a kéményseprési díjak is csökkennek - döntött a Fidesz-KDNP a Gyulán tartott frakcióülésén.

 

„Két évtizede nem volt arra példa, hogy év elején ne növekedjenek, hanem csökkenjenek a lakossági energiaköltségek” – hangsúlyozta a döntés kapcsán Földesi Gyula (Fidesz), országgyűlési képviselő. „A kormány azért rendelte el a rezsicsökkentést, mert a magyar családok háztartási rezsiköltségei a régióban és az Európai Unió átlagában is igen magasak. 2002 és 2010 között, a szocialista kormányzás során a villamos energia ára kétszeresére, a gázdíj pedig a háromszorosára emelkedett” – folytatta a képviselő.

 

Az energiaárak után a víz-, csatorna és szemétszállítási díjak is csökkenhetnek a kormány későbbi intézkedéseinek köszönhetően – tudtuk meg Földesi Gyulától. „Ezek a díjtételek is többszörösükre emelkedtek az előző kormányok alatt, ezért a Fidesz-KDNP elkötelezett a további rezsicsökkentés mellett” – fejtette ki a képviselő. A nagyobbik kormánypárt azt javasolja, hogy a tíz százalékos díjcsökkentésről szülessen olyan törvény, amely biztosítja, hogy a szolgáltatóknak semmiféle kibúvóra ne legyen lehetőségük. 

 

A Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint 2012-ben egy kétgyermekes átlagcsalád havonta több mint 73 ezer forintot költött rezsire, így ha mindegyik tétel tíz százalékkal csökken, akkor közel 7500 forintot spórolhat havonta egy átlagos magyar család.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.