2022. október 02., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tradicionális magyar termékeket gyárt a Márkus Pékség

Főoldal>Közülünk>Tradicionális magyar termékeket gyárt a Márkus Pékség
 
Írta: Szerk.
2016. április 08. 11:43
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Erdélyből költözött Kispestre a Márkus család tizenkét éve, azóta csemegeboltjuk mellett pékséget is nyitottak a Kertvárosban. Székelyföldön egész másfajta péksütemények népszerűek, és bár szeretik a hazai ízeket, nálunk mégis a Magyarországon tradicionális pékárukat kínálják. Mi a sikerük titka?

Az egész Kertvárosban ismert és kedvelt az a családias hangulatú csemegebolt, amelyet Márkus Balázs és felesége, Zsuzsi nyitottak, miután 2004-ben Erdélyből Kispestre költöztek. Néhány év elteltével pékséggel bővítették vállalkozásukat, és az üzletük mellett álló házba költöztek; talán éppen ennek is köszönhetik sikerüket.

 

– Családias az üzletünk, hiszen a vevőinknek a szomszédjai is vagyunk. Nálunk mindenki elmondja búját-bánatát, gyermekeikről is szoktak velünk beszélgetni. Az üzlet hajnaltól este tízig van nyitva, a pékségben pedig éjjel indul be az üzem. Ma már tíz alkalmazottat foglalkoztatunk, de régebben mi álltunk a pultban is – kezdett bele a házaspár. Bár a család számára fontosak az erdélyi ízek, az itt töltött évek alatt átálltak a magyarországi alapanyagokra és technológiákra.

 

– A pékségben a magyar ízek a dominánsak, az itt élők inkább ezt szeretik, így hiába kínálnánk az igazi krumplis változatot. Az itt megszokott kakaós csiga, vaníliás rúd, túrós táska és pogácsa szerepel a palettánkon. Érdekes, hogy Erdélyben csak néhány fajta péksütemény van, azok is kelt tésztából. Ott a zsemlét nem lehetne eladni, a kiflit pedig teljesen más technológiával készítik. Vásárlóink igényei szerint folyamatosan újítunk a termékeinken – magyarázta Márkus Balázs.

 

Rendszeresen hazalátogatnak Erdélybe, de az ünnepeket már Magyarországon töltik, ilyenkor az otthoni ételeket készítik el: karácsonykor a disznóhús a sláger, húsvétkor sonka helyett bárányt esznek.

 

– A gyökerek azok gyökerek! Mindegy, hogy a világ melyik részén élünk, a szívűnk úgyis visszahúz, hiszen hármunkon kívül az egész rokonság és a barátaink is Erdélyben élnek – mesélik.

 

Márkus Balázs és felesége, Zsuzsi ünnepekkor az erdélyi ízeknek hódolnak

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.