2019. május 21., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új ellenzék jöhet 2022-ben?

Főoldal>Közélet>Új ellenzék jöhet 2022-ben?
 
Írta: Szerk.
2018. november 06. 11:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy személyi összetételében és finanszírozásában új ellenzék jöhet létre a 2022-es országgyűlési választásra – mondta kispesti előadásán Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője.

A 2019-es európai parlamenti és önkormányzati választáson még a most ismert ellenzéki pártokkal és hálózattal találkozhatunk, de a 2022-es országgyűlési választáson már egy személyi összetételében, formájában és finanszírozásában is teljesen új ellenzékkel mérheti össze magát a konzervatív-jobboldali politikai közösség – mondta a Kispesti Fidesz Polgári Klubjában Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője.

 

Hogy kik lesznek ők és mi lesz a programjuk, az nem valószínű, hogy 2022 elejénél hamarabb kiderül, mert – mint mondta – az elmúlt években két példát is láthattunk új ellenzéki formációk gyors elkopására. Ilyen volt a Bajnai Gordon vezette Együtt, amely 2012-ben, tehát két évvel a következő választás előtt lépett színre, ám végül nem is ő lett a formáció miniszterelnök-jelöltje. A Momentum nagyjából egy évvel a 2018-as választás előtt mutatkozott be nagy „dirrel-durral”, NOlimpia kampánnyal, Orbán Viktor „sarokba szorításával”, ám végül 3% lett az eredményük.

 

De fontos az alázat – hívta fel a figyelmet: a jobboldai-konzervatív politikai közösségnek nem az ölébe hullott az, ami 2010 után kialakult. Hiszen a Fidesz – amely igaz még liberális, de már akkor is jobboldali, nemzeti pártként kezdte a pályafutását – 1989 után 20 év alatt érett meg arra, hogy méltó ellenfele legyen – a mostanra gazdaságilag, morálisan és politikailag is összeomlott – baloldali hálózatnak.

 

Az ellenzék katasztrofális állapotban van, ezzel szemben a kormányzó pártszövetség pedig ereje teljében: a Fidesz-KDNP minimum meg tudta őrizni az áprilisi szavazótáborát, sőt egyes felmérések szerint növelni is tudta azt. De nincs is ok támogatásvesztésre: nincs politikai összeomlás, erkölcsi hanyatlás, vagy gazdasági válság, éppen ellenkezőleg, hiszen Magyarország soha nem látott fejlődési pályán van.

 

Tehát adott egy darabjaira hullott ellenzék és egy ereje teljében lévő, erős társadalmi felhatalmazással rendelkező kormányoldal, a jövő évben pedig két választás: a májusi európai parlamenti és az őszi önkormányzati – emlékeztetett. Így tehát minden adott, hogy a jövő évi választásokon is sikeresen szerepeljenek a kormánypártok, és újabb megerősítést nyerjen az általuk kijelölt és 2010 óta követett irány.

 

Az EP-választás azért is lényeges, mert ott csak párlistákra voksolhatnak majd a választópolgárok, jelenleg pedig minden esély megvan arra, hogy ebben a választási rendszerben is kétharmadot, vagy ahhoz közeli eredményt érjenek el a kormánypártok – hangsúlyozta –, amely csattanós válasz lenne a tavaszi országgyűlési választási eredményt kritizáló hangoknak.

 

Mráz Ágoston Sámuel kispesti előadásáról szóló további cikkünk:

Kedvező előjelek az EP-választásra

 

Facebook borítókép: MagyarIdők.hu, Origo.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.